2010-08-05 15:07:41• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Ki előnyét őrizné, ki fordítana

A Temesvár szinte nyeregben van, a Dinamóra és a Győrre a pokol vár.

Csütörtökön rendezik a labdarúgó Európa-liga harmadik selejtezőkörének visszavágóit, melyeket a két román és egy magyar érintett csapat teljesen más előjelekkel vár. Míg a Temesvár szinte a következő körben érezheti magát, addig a Dinamóra és a Győrre kőkemény feladat vár, utóbbinak ráadásul fordítania kellene Franciaországban.

Elsőként a Temesvár lép majd pályára, amely minden szempontból nyugodtan várhatja a találkozót: minden játékosa hadra fogható, az ellenfele egyértelműen a leggyengébb a másik két gárda ellenlábasaihoz viszonyítva, ráadásul idegenben is nyerni tudott 2-1-re. A finn Myllykosken Pallo - 47 Kouvola, azaz MyPa a tipikus északi erőfutball megtestesítője, amely, bár nem adta könnyen a bőrét, de odahaza sem tudott „pontot szerezni".

A Dinamo helyenként lehengerlő játékkal verte 3-1-re a horvát Hajduk Split gárdáját Bukarestben, a Poljud stadionban mégis a pokol vár rá. Egyrészt, a Hajduk fanatikusai fergeteges hangulatot képesek kelteni, másrészt pedig Tomasov idegenbeli gólja sokat számíthat. Jó hír a román szurkolóknak, hogy Adrian Cristea végül mégiscsak bevethető, így csak a régóta a maródiak listáján lévő Alexe, Grigore és Goian nem hadra fogható. A túloldalon is van egy fontos hiányzó Ljubicic személyében, aki pont az odavágón sérült meg. A két csapat stílusa nagyban hasonlít: mindkettőnek a támadószekció az erőssége és a védelem a gyenge pontja, így egy sok gólos meccs sem elképzelhetetlen.


Bukarestben tetszetős játékot produkált a Dinamo fotó: fcdinamo.ro
Bukarestben tetszetős játékot produkált a Dinamo fotó: fcdinamo.ro


Nehéz helyzetben van a Győr csapata, amelynek komolyabb csodára van szüksége van, hogy Montpellier-ben kivívja a továbbjutást: ehhez meg kellene dolgoznia a hazai pályán elszenvedett 1-0-ás vereség okozta hátrányt.

A francia bajnokság legutóbbi ötödikje már múlt héten, Győrben megmutatta, hogy nagyon erős együttes. Ugyan csak 1-0-ra győzött Pintér Attila gárdája ellen, riválisának alig engedett teret a találkozón, így helyzetbe is ritkán tudott kerülni a magyar csapat, amely számára kevés vigaszt jelent, hogy az első félidő elején, 0-0-ás állásnál a játékvezető egy teljesen egyértelmű büntetőt nem adott meg a javára.

A győriek a 20:45 órakor kezdődő második meccsre vasárnap az Újpest elleni rangadóval (0-0) "melegítettek", melyen ismét kiderült, hogy a csapatnak biztos lábakon álló védelme van, a csatárjáték eredményessége azonban hagy kívánnivalót maga után.

Márpedig az együttesnek a jó védekezés már nem lesz elegendő csütörtökön este, a bravúrnak számító továbbjutáshoz gólt, gólokat kell szereznie. Jó hír viszont a szurkolóknak, hogy az ETO az előző két körben mindkétszer két gólt lőtt idegenben. Igaz, a Montpellier jóval jobb csapat, mint a szlovák Nyitra vagy a kazah Atyrau.

Temesvár - MyPa 20:30 TVR1
Hajduk Split - Dinamo 21:30 Digi Sport
Montpellier - Győr 21:45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: