2014-07-29 11:37:28• hírek • Szatmár.ro

Kézműves táborokba várják a gyerekeket

A Családi táborban is voltak kézműves foglalkozások
A Családi táborban is voltak kézműves foglalkozások

Két kézműves tábort is szervez a közeljövőben a szatmárnémeti Borókagyökér Egyesület.

Sok szülő számára fontos, hogy a gyermeke ne tévézéssel és lustálkodással töltse el a nyári vakációt. Ezt vallják a Borókagyökér egyesület tagjai is, akik augusztusban két, sátorozással egybekötött kézműves alkotóhetet szerveznek a Szatmárnémetitől alig 4 kilométerre található Szejke-tanyán. Az augusztus 3 és 9 között megrendezésre kerülő táborba 7-13 éves gyermekeket várnak, az augusztus 17-23 közötti héten pedig a 12-18 éves gyermekeknek szerveznek kézműves foglalkozásokkal teli, szórakoztató tábort.

A programban számos izgalmas foglalkozás szerepel mindkét tábor idején: lesz kenyérsütés, vajkészítés, gyapjúfestés, nemezelés, fafaragás, bútorfestés és bőrdíszművesség is. A résztvevők kézműves mesterségekkel ismerkedhetnek meg, majd a mesterek irányításával maguk is belekóstolhatnak ezekbe. Esténként tábortűz, közös éneklés, beszélgetés zárja majd a napot.

További információk a táborokról a 0729-677-930-as telefonszámon kapható, vagy látogass el a Borókagyökér Egyesület Facebook-oldalára.

A Borókagyökér Egyesület tagjai idén nyáron jól kitáborozzák magukat, az már biztos. Hamarosan kezdődnek a fent említett táborok, de nemrég tértek haza a székelyföldi Alsócsernátonban tartott Családi táborból. Ennek keretében is voltak kézműves foglalkozások a helyi Hatman Pál Múzeum székhelyén, délutánonként pedig kirándult a közel 30 fős társaság. Ellátogattak a Nyergestetőre, a Szent Anna tóhoz és Bálványosra, de részt vettek a Székely vágtán is.

Két kézműves alkotóhetet is szervez a Borókagyökér Egyesület

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: