2019-02-18 08:40:34• hírek • Szatmár.ro

Kézműves márciuskák a központban: kiállítást és vásárt szervez az Aranykapu Egyesület

Az idei Kézműves Márciuska Kiállítást és Vásárt a szatmárnémeti hagyományőrző Aranykapu Egyesület szervezi.

Amennyiben egyedi és művészi értékű márciuskára lenne szüksége, már nem kell sokat várnia! Az aranykapusok idén is kitettek magukért. A kis kézműves ékszerek egyedülálló ékei az egyik legszebb tavaszváró tradíciónknak. A márciuska ajándékozás hagyományának gyökereitől eltekintve kijelenthetjük, ez a tavasz első kedves figyelmessége, mely a hölgyek arcára pirospozsgás mosolyt csal, szíveket melenget.

 

A tavasz a reneszánsz időszaka, amikor a jó legyőzi a rosszat. Ez volt évszázadokon keresztül az az alkalom, mikor a férfiak fehér-piros zsineges márciuskákat ajándékoznak lányoknak, nőknek és asszonyoknak, melyek a szerencse, az öröm, a szeretet vagy a szerelem szimbólumai. A piros szalag a tavaszt, a fehér a telet jelenti. Mára a szokás kedves figyelmességgé alakult. A rokoni vagy más viszonyoktól eltekintve bárki megajándékozhatja szeretteit, barátait, a meglepetés "kötelezettsége" nem korlátozódik csakis a férfiakra.

 

A kézműves kiállítás és vásár idén február 22-én, pénteken kezdődik. A kis ötletes ékeket egészen március 2-ig szerezhetik be azok, akik megörvendeztetnék hozzátartozóikat. A rendezvény helyszíne a Batthyány (Aleea Corneliu Coposu) sétány. A kézművesek reggel 10 és délután 18 órák között várják a nézelődőket. Amennyiben megtetszik valami, az elkészítés módjáról is diskurálhatnak a készítőkkel.

 

Lepje meg szeretteit valami igazán különleges aprósággal, látogassa meg a 9 napos vásárt Szatmárnémeti központjában!

 

Album a tavalyi kiállításról:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: