2013-07-03 14:38:36• hírek • Póti Orsolya

Kézműves foglalkozások, kenyérsütés és egyéb jó programok a Fonó-házban

Érdekes foglalkozásokkal várja a gyerkőcöket a Fonó-Ház a vakációban is. Az első alkotóhét, melynek központi témája pedig az aratás, a búza, illetve a kenyér július 1-5. között zajlik.

Az ismerkedésé volt a hétfői nap a Fonó-Házban, ugyanis több mint húsz gyerek kapcsolódott be az Aranykapu Kulturális Egyesület által szervezett első tematikus alkotóhét programjaiba. Az első napon a gyerkőcök az Aranykapu oktatóival együtt felszelték és megkóstolták a nagy krumplis kenyeret, hiszen e hét központi témája az aratás, a búza és a kenyér.

Kedden, Sarlós Boldogasszony napján az alkotóhéten résztvevők belekóstoltak abba, hogyan zajlott egykor a búzatáblán való munka, hogy vágták sarlóval a búzát, és hogyan gyűjtötték össze a gabonát. A kis kirándulás alatt a gyerekek megfigyelték a méhkaptárokat is, és egyesek kíváncsiságból felpróbálták a méhészek öltözékét.

A kis „aratók" egy-egy marék búzakalásszal érkeztek vissza Fonóba, majd másnap, szerdán került sor a gabona feldolgozására. Érkezésünkkor éppen az udvaron uzsonnázott a gyereksereg, uzsonna után pedig az oktatók - Nezezon Enikő és Takács Andrea - irányításával el is kezdődtek a kézműves foglalkozások. Az egyik csoport koszorút készített a kalászból, a másik csoport pedig szalmaszálból alkotott tündérkéket.

Nezezon Enikő a Szatmár.ro-nak elmondta: a hét folyamán a kézműves foglalkozások mellett a gyerekek kölesből készítenek majd ételt, kenyérsütésre is sor kerül, valamint gyógynövénygyűjtés is lesz. A résztvevők közben megismerkednek a különféle gabonamagokkal is, például szerda délelőtt köles, búza, len és hajdina magot kevertek össze, majd válogattak szét a kicsik.

Az Aranykapu Fonó-Házban ezen a nyáron további alkotóhetekre kerül sor, amikor is a gyerekek egy héten át minden délelőtt 9 óra és 13 óra között tematikus programokban vehetnek részt. A különféle kézműves tevékenységeken kívül játék, éneklés, mesélés is szerepet kap.

Az alkotóhétre jelentkezni a 0744-687813, illetve 0741-182063-as telefonszámokon lehet, vagy pedig az aranykapu.ke@freemail.hu címen.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: