2015-08-02 12:33:56• hírek • Szatmár.ro

Kézműves- és néptánctábor a Madisszal

Hadadon a Dégenfeld kastély ad otthont az augusztus 9-16. között megrendezett tábornak.

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ valamint a Szatmárnémeti Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége (MADISZ) szervezésében augusztus 9-16. között Hadadon XIX. alkalommal lesz Kézműves- és Néptánctábor.

A tábornak a hadadi Dégenfeld kastély ad otthont. A nyári program időtartama hét nap és a táborban minden nap oktatnak szatmári néptáncot, népdalokat, szabadidős tevékenységként népi mesterségeket (bőrözés, nemezelés, kosárfonás, stb.). Néptáncoktatók: az erdélyi Szőcs Brigitta és Benedek Árpád, valamint a kárpátaljai Váradi Enikő és Jakab István. Az oktatások alkalmával az erdélyi Csillagocska Zenekar és a kárpátaljai Sodró Együttes fog közreműködni. A táborban eltöltött napok táncházzal zárulnak majd, ezekbe pedig a szervezők nagy szeretettel várják a szatmári néptánccsoportokat is.

"Lélektani tanulmányokból ismert számos kísérlet, mely azt bizonyítja, hogy növekszik agyunk endorfin termelése (örömérzetet okoz) zenehallgatáskor, közös éneklés és tánc során. A közösségben egyidejűleg átélt öröm-érzés erős kötődést, összetartozás-érzést hoz lére. Tudatos szülői magatartásra van szükség ahhoz, hogy elveszőben lévő magyarságtudatunk miatt megtanítsuk a gyermekeket énekes és táncos anyanyelvükre. Az egy hétig tartó napi néptáncoktatás, az élő népzene akár egy életre szóló elkötelezettséget is eredményezhet" - áll a MADISZ közleményében.

Jelentkezni a táborba a Szatmárnémeti MADISZ honlapján lehet a  Jelentkezési Lap aktív oldalon. További információk a 0261-710-810-es üzenetrögzítős telefonszámon (név és pontos telefonszám meghagyása esetén visszahívják az érdeklődőt).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: