2012-05-31 11:21:50• hírek • Szatmár.ro

Kézműves Kiállítás és Vásár a Családi Hétvégén

Az Aranykapu Kulturális Egyesület idén is sokak által kedvelt programokkal vesz részt az immár hatodik alkalommal megszervezett Családi Hétvégén és Gyermeknapon.

A hagyományossá vált Kézműves Kiállításra és Vásárra a térség kézművesein kívül számos erdélyi és magyarországi városból érkeznek meghívott mesteremberek és népi iparművészek, mely sokak számára teremt lehetőséget akár az első bemutatkozásra, akár a már ismert kiállító kézművesek esetén egy újabb találkozási lehetőségre a szatmári értékelő közönséggel, vásárlókkal.

Az egyesület meghívottjai között szerepelnek kistermelők is a térségből (borász, méhész) valamint több, vidéki település képviselteti magát ínycsiklandozó gasztronómiai kultúrájával, mint például a Bogdándi Hagyományőrzők, a Sárközi Nőszövetség és a Mezőpetri illetve Kálmándi Hagyományőrzők.

A vásár szombaton és vasárnap 10.00 órától sötétedésig látogatható. Június 3-án, vasárnap délelőtt 10.30 órától a kiállító kézművesek bepillantást nyújtanak a gyermekek számára mesterségükbe. Több mint 15 különböző kézműves foglalkozással várjuk a kilátogató gyerekeket a vásár mellett kialakított szabadtéri Aranykapu Kézműves Műhelyben, így például bőrözéssel, fafaragással, agyagozással, kosárfonással, csuhézással, gyöngyfűzéssel, gyékényfonással - ami a hagyományos népi kismesterségeket illeti, azonban készíthető majd a helyszínen tűpárna, baba, féldrágakövekből és drótból ékszer, meseszép textilvirág és illatos, mezei virágokból szőtt faliszőnyeg, nomádszövéssel.

A szervezők meglepetései közé tartozik, hogy Fonó-Házas Kézműves Műhelyünk diákjai is szerencsét próbálnak: saját készítésű kézműves portékáikból tekinthető meg majd kisebb kiállítás a helyszínen, melyekből az érdeklődők néhány tárgyat bizonyára meg is vásárolhatnak majd - az apró tanoncok nem kicsi örömére és ösztönzésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: