2014-01-22 18:08:59• hírek • Szatmár.ro

A kézilabdát és önmagát népszerűsítette Alexandru Dedu

A romániai kézilabdázás kiemelkedő személyisége Szatmárnémetiben tett látogatást.

Alexandru Dedu 240 alkalommal volt tagja a román férfi kézilabda-válogatottnak, 399 gólt szerezve a nemzetközi porondon. Háromszoros román bajnok, BEK-et is háromszor nyert a Barcelona színeiben, a Portóval pedig négy bajnoki címig jutott. Ez a kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhető 42 éves sportember látogatott el szerdán Szatmárnémetibe, hogy népszerűsítse a kézilabdát illetve saját magát is. Január 27-én ugyanis elnököt választanak a Román Kézilabdaszövetség (FRH) élére, és ő is megpályázta a tisztséget.

"A kézilabdát szeretném egy látványsportággá fejleszteni, amely nagymértékben vonzaná a közönséget is, és mindig a figyelem középpontjában lenne. A helyi vezetőkkel való találkozásom alkalmával örömmel tapasztaltam, hogy a terveim pozitív fogadtatásban részesültek. Ezeknek megvalósítása csak a helyi vezető szervek támogatásával sikerülhet" - magyarázta Dedu.

Amennyiben sikerül elnyernie a FRH vezetői tisztségét, akkor a tervei között szerepel az V.-VIII. osztályos diákok számára is kiírni egy bajnokságot, ami remek lehetőség lenne az utánpótlás-nevelésre és az ifjú tehetségek felismerésére.

Az elnökválasztáson Szatmár megyéből a VSK, a Sportlíceum és az ADEP voksolhat, a választáson összesen 200 sportszervezet képviselői szavaznak majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: