2016-06-21 14:49:53• hírek • Szatmár.ro

Kezdődnek a nyári programok az Aranykapu Fonó-Házban

Immár hatodik éve, hogy a nyári időszakra is tartalmas programokat kínál az Aranykapu Kulturális Egyesület által működtetett Fonó-Ház.

A vakáció első hetén máris nyitva áll az Aranykapu: június 27. és július 1. között az aprókat, 5-9 éveseket várják egy játékkal, mesével, kézművességgel teli mesés alkotóhétre. Az alkotóhéten - naponta 9 és 13 óra között - Az Aranytulipán című magyar népmesét járják majd körül a résztvevők, úgy, hogy mese és játék közben belekóstolnak többféle kézműves mesterségbe is: kipróbálhatják az agyagozás, nemezelés, bőrművesség egy-egy alapfogását, ugyanakkor közös sütés-főzésre is sor kerül a hét folyamán.

A következő hét a népzenét kedvelőknek nyújt igazi csemegét: ekkor kerül sor ugyanis - második alkalommal - a II. Szatmári Citera- és népzene táborra, melyre haladó és teljesen kezdő citerásokat egyaránt várnak, nemcsak gyerekeket, de felnőtteket is. Ez a hét sem telhet kézműveskedés nélkül a Fonó-Házban: a citera- és népdaloktatást különféle kézműves foglalkozások egészítik majd ki, és ezen a héten is kiemelt szerepet kapnak majd a népmesék.

A 8-12 évesek számára a Hetedhét Mesehét nyújt majd izgalmas kikapcsolódást július 11-től 16-ig, naponta 9 és 18 óra között. Az immár hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő népmesei napközis kézműves tábor az idén is különleges foglalkozásokkal, játékokkal, közös konyházással várja a gyerekeket.

Mivel a Fonó-Házbeli foglalkozásokra általánosan jellemző a családias hangulat és a személyre szabott oktatás, a résztvevők felkészültségi, ügyességi, tapasztalati szintjének megfelelő, személyre szabott mindegyik program kislétszámú résztvevővel működik, így a helyek száma is korlátozott, az oktatók csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a gyerekeket.



Jelentkezni, érdeklődni lehet Nezezon Enikőnél a 0744-687813-as, illetve Takács Andreánál a 0741-182063-as telefonszámon, avagy az Aranykapu Kulturális Egyesület e-mail címén (aranykapuegyesulet@yahoo.com), illetve facebook-oldalán.

A foglalkozások helyszíne a szatmárnémeti Aranykapu Fonó-Ház Holló (Mărășești) utca 12. szám alatti székhelye. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: