2014-02-05 14:06:22• hírek • Kocsis Zoltán

Kezdődik az iskolai harc a pedofília ellen

Február közepén kezdődik a harc a szatmárnémeti iskolákban a pedofília ellen. A kedden felállított program szerint pedagógusok és szakemberek igyekeznek majd felvilágosítani a gyerekeket és a szülőket a pedofília és a szexuális visszaélés elleni védekezés eszközeiről.

A Megyei Nevelési Tanácsadás és Erőforrásközpont székhelyén megtartott műhelymunkán a projekt kezdeményezői, Edita Enciu és Demeter Andrea mellett részt vettek rendőrség, a csendőrség, a polgármesteri hivatal és a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság munkatársai is.

A felállított munkaprogram szerint február és március közepe között a pedagógusok tartanak felvilágosítást a gyerekek és a szülők számára. Ezeken igyekeznek ismertetni, mit is jelent a szexuális visszaélés és melyek azok a jelek, amelyek arra utalnak, hogy a gyerekek átéltek hasonlót. Ezeket a beszámolókat adott esetben természetesen kisebbségi nyelven is megtartják.

Ezt követően május végéig a csendőrség és a rendőrség bűnmegelőzési osztályának szakemberei is ismertetik a gyerekkel, szülőkkel a szexuális visszaélés és pedofília veszélyeit.

Mindeközben a szakemberek 15.000 román nyelvű szórólapot osztanak szét. Ezek közül 11.200 kinyomtatását a polgármesteri hivatal finanszírozza a szükséges 500 lejjel, a további 3.800-at pedig a nyomtatást végző cég ingyen készíti el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: