2005-09-17 20:07:06• hírek • Szatmar.ro

Kezdődik az évad

A magyar musical-irodalom egyik legsikeresebb darabjával kezdődik a színi évad.

A hónap végén kezdetét veszi a 2005-2006-os színi évad. Elsőként a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című zenés előadás lesz megtekinthető, melynek előbemutatóját is nagy siker övezte. A bemutató előadásra szeptember 30-án kerül sor. Lőrincz Ágnes, a Harag György Társulat igazgatónője a Szatmár.ro-nak elmondta: bíznak abban, hogy az évad egyik sikerdarabja lesz a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, ugyanakkor a többi bérletes előadás is sikert ígér, hiszen a zenés darabokat és a kortárs szerzők műveit részesítették idén előnyben. Az évad során az elmúlt évek néhány sikeresebb előadását is szeretnék újra bemutatni, így valószínűleg a Györgyike, drága gyermek című előadást is. 

Déry Tibor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Az emberi  közösségek bomlására és az emberi személyiség pusztulására utaló tapasztalatok nyomán született Déry Tibor sokak  által ismert kisregénye, a  Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról. Az 1971-ben megjelentetett mű a szerelem, a szeretet és a jóság újra és újra föllobbanó örök kísérlete.
Az irodalmi szöveg rendkívül hamar megtalálta útját a színpadhoz, éspedig a kor népszerű műfajában, a musical formájában. A forgatókönyvhöz Adamis Anna írta a verseket, a zenét pedig az a Presser Gábor szerezte, akinek a neve az éppen fénykorát élő LGT pop-zenekarral forrt össze. Az együttes munka eredménye a magyar musical-irodalom mindmáig egyik legsikeresebb, s éppen ezért legismertebb darabja lett.
    Az előadás emlékezetes, tartalmas szórakozást ígér.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: