2011-02-28 16:56:22• hírek • Szatmar.ro

Kezdődik az EB a Sportklub vívóinak

Kedden az ausztriai Klagenfurtban kezdetét veszi a vívók U17-es korosztályának Európa-bajnoksága, a megmérettetésen négyen is képviselik a Szatmárnémeti Sportklubot.

A lányoknál a párbajtőröző Amalia Tataran és Veres Gréta az egyaránt craiovai Claudia Naboiuval és Cezara Constantinnal alkotják a román válogatottat. Számukra a verseny kedden kezdődik az egyéni megmérettetéssel, míg pénteken a csapatversenyre kerül sor. Csiszár Ferenc nem akart jóslatokba bocsátkozni, annyit mondott csak, hogy 10-12 lány dobogóesélyes. Közéjük tartozik Tataran is, aki a tavalyi korosztályos világbajnokságon harmadik helyen végzett.

A fiúk mezőnyében Alexandru Prudeanu (Steaua) és Alexandru Georgescu (Pandurii) mellett Alexandru Ardeleanu és Bogdan Dascalu alkotják a román tőrválogatottat. Ők csütörtökön kezdenek az egyéni viadallal.

A Sportklubhoz kapcsolódó hír továbbá, Nagy Lehel és Májer Csilla vezetésével a magyarországi Tapolcán rendezett Olimpici (U11, U13, U15) gyerekversenyen a legkisebb korosztályban Mácska Ádám az első, Oroian Alexandru pedig a harmadik helyet szerezte meg.

A szatmáriak eredményei:
U11. fiúk: 1. Mácska Ádám, 3. Oroian Alexandru, 5. Szilágyi Balázs, 31. Szép Bence (42 induló)
U11, lányok: 4. Pallai Amarillisz, 6. Pfeipfer Melany és Plébán Ingrid, 16. Kató Zsófia, 21. Chiorean Iris (26 induló)
U 13, fiúk: 9. Kató Zoltán, 19. Szilágyi Péter (72 induló)
U13, lányok: 22. Nagy Csilla 22, 29. Dragusin Teodora (42 induló)
U15, lányok: 19. Pop Sandra (47 induló)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: