2017-05-29 11:29:00• hírek • Kocsis Zoltán

Kezdődik a rendkívüli érettségi – Szatmár megyében egyetlen diák él a lehetőséggel

Országszerte hétfőn kezdődtek a rendkívüli érettségi vizsgái, amelyet majd a rendkívüli képességfelmérő követ. Országszerte több mint 250-en élnek ezzel a lehetőséggel.

Szatmár megyéből viszont csak egyetlen végzős iratkozott fel a rendkívüli érettségire. Az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum tizenkettedikese, tudtuk meg Adriana Dingától, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség sajtószóvivőjétől.

A fiatal lány külföldi egyetemre szeretne felvételizni, Franciaországban pedig – ahol tanulmányait szeretné folytatni – a felvételi időszak egybeesik az itteni érettségivel.

A rendkívüli érettségi vizsgákat azon diákok számára szervezik, akik tantárgyversenyekre vagy más nemzetközi megmérettetésekre készülnek, illetve külföldi egyetemekre kívánnak felvételizni.

Az oktatási minisztérium közleménye szerint a soron kívüli érettségi vizsgát a ploieşti-i Mihai Viteazul Nemzeti Kollégiumban szervezik meg május 29-e és június 9-e között és 223 végzős diák iratkozott be. Közülük 46-an tantárgyversenyeken vesznek részt, 144 sportoló, 33 diák pedig külföldi egyetemre szeretne felvételizni. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: