2014-09-10 10:07:35• hírek • MTI

Kezdődik a pulzArt összművészeti fesztivál Sepsiszentgyörgyön

Ma kezdődik Sepsiszentgyörgyön a második pulzArt kortárs összművészeti fesztivál, amelyen a szervezők színházi, zenei, irodalmi, képzőművészeti élményeket kívánnak nyújtani a közönségnek.

A szervezők keddi sajtótájékoztatóján Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere az Európa kulturális fővárosa címre pályázó székelyföldi város egyik legfontosabb kulturális eseményeként mutatta be az ötnapos rendezvényt. Az alpolgármester szerencsésnek tartotta az ősz eleji időszakot, hiszen - mint fogalmazott - a nyári szünetben "a közönség kiéhezett a színházi előadásokra, amelyekből a pulzArton igencsak nagy lesz a kínálat".

A pulzArt keretében láthatja a közönség többek között a helyi M Studio Kampf című mozgásszínházi előadását, a bukaresti Odeon Színház: For Sale című produkcióját, a Jel Színház Woyzeck előadását, a Bárka Színház Odüsszeusz szemeteslapáton című produkcióját.

A játék évében szervezett rendezvény keretében a nézőket is játékra hívják csütörtök délben a város központjában levő Erzsébet-parkba. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt lehetőséget nyújtanak arra, hogy játékokat próbáljanak ki.

Barta Mónika, a fesztivált szervező Városimázs Iroda vezetője elmondta, a fesztivál keretében közönségtalálkozókat is tartanak írókkal és rendezőkkel. A programban többek között Kukorelly Endrével és Mircea Cartarescuval szerepel találkozó.

A szeptember 10. és 14. között zajló fesztivált a város önkormányzata 120 ezer lejjel a Nemzeti Kulturális Alap egymillió forinttal támogatta. A rendezvény teljes programját és a fellépők bemutatóját a www.pulzart.ro honlapon tették közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: