2014-08-14 13:44:04• hírek • Szatmár.ro

Kezdődik a pótérettségi

Augusztus 18 és szeptember 4 között zajlik az idei pótérettségi. Szatmár megyében összesen 952 diák iratkozott be a vizsgára.

A román nyelv- és irodalom szóbeli vizsgára 178-an jelentkeztek, anyanyelvből 32 diák fog szóbelizni. Idegennyelv pótvizsgára 189, számítógépes ismeretek vizsgára pedig 180 diák iratkozott be.

Román nyelv- és irodalom írásbeli pótvizsgán 651-en, anyanyelv vizsgán 61-en kapnak újabb esélyt, hogy átmenő osztályzatot szerezzenek. A szaknak megfelelő tantárgyból 486-an, választott tantárgyból pedig 509-en pótvizsgáznak.

A pótérettségi négy vizsgaközpontban fog lezajlani, mégpedig a szatmárnémeti Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceumban, a Constantin Barncusi Műszaki Líceumban, a nagykárolyi Iuliu Maniu Műszaki Líceumban és az avasfelsőfalui Elméleti Líceumban. A most vizsgázókra ugyanazok a szabályok érvényesek, mint az előző vizsgaszesszióban, vagyis a vizsgahelyiségbe csak írószerrel, személyi igazolvánnyal és egy palack vízzel léphetnek be. „Puskázás" esetén, az érintett diákot azonnal kizárják az érettségi vizsgáról.

Azok a diákok, akiknek nem sikerül ötösön felüli osztályzatot elérniük, legközelebb 2016 júniusában jelentkezhetnek pótérettségire.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: