2008-09-30 15:49:21• hírek • Parajdi Andrea

Kezdődik a második szakasz

Október elsejétől indul a roncsautóprogram idei második szakasza. Korodi Attila, környezetvédelmi miniszter a Szatmár.ro-nak elmondta: elégedett az eddig elért eredményekkel.

A roncsautóprogram segítségével tavaly hét hónap alatt 16000 régi autót sikerült kivonni a forgalomból, idén már az első szakaszban több mint 24000-en igényelték a támogatást. Erre az évre egy 40 ezres kvótát jelölt ki a Környezetvédelmi Minisztérium, tehát az október elsején induló és egészen év végéig tartó szakaszban még 16 ezren cserélhetik le elöregedett gépjárművüket.

 

Az első fázisban 107 autóforgalmazó vett részt a programban, most csupán 37 kereskedő lett akkreditálva. Korodi Attila miniszter úgy véli a programigénylőknek nem kell aggódniuk, hiszen a legfontosabb márkák most is jelen vannak. - Nem változott a szabályzat, most is először a régi autót kell leadni a roncstelepen, majd az erről szóló igazolvánnyal lehet megszerezni a 3000 lejes támogatást az autóvásárlásra. Mindenképpen elégedettek vagyunk, hiszen bebizonyosodott, hogy egy sikeres programot indítottunk el - magyarázta Korodi.

Továbbá a miniszter azt is hozzátette, hogy bár volt rá elképzelés, mégsem vonnak be tömegszállítási eszközöket a programba, mivel az európai szabályok nem engedik, hogy jogi személyeknek ilyen támogatást adjanak, ezzel ugyanis beavatkoznának a szállítók versenypiacába.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: