2014-06-02 17:40:41• hírek • Kocsis Zoltán

Kezdődik a kanálistetők szintbe hozása és a hőszigetelés

Nem maradt eredmény nélkül Dorel Coica múlt heti, bukaresti látogatása: a szatmárnémeti önkormányzat közel fél millió lejt kapott lakások hőszigetelésére. Minderről hétfői sajtótájékoztatóján számolt be a polgármester, aki bejelentette továbbá: napokon belül elkezdik a város utcáin található kanálistetők szintbehozását.

Coica az elmúlt hét közepén Bukarestben találkozott Victor Ponta kormányfővel, valamint Liviu Dragnea regionális fejlesztési miniszterrel. A megbeszélések folytán a fejlesztési minisztérium közel 500.000 lejes támogatást folyósított Szatmárnémeti számára, jelentette ki Coica.

A polgármester szerint ezt az összeget a 14 Május lakónegyed 2-es, 3-as és 4-es számú tömbház, valamint a Horea utca 8. szám alatti épület hőszigetelésére fordítják majd. „Ezeknek a tömbházaknak soha az életben nem lenne esélyük megnyerni egy uniós pályázatot, ezért esett rájuk a választásunk", magyarázta Coica. A polgármester felhívta továbbá a tömbházakban lakók figyelmét: alkossanak jogi személyiséggel rendelkező lakóközösséget, mert ez az első számú feltétele annak, hogy pályázhassanak.

A polgármester bejelentette továbbá, hogy napokon belül elkezdik a kanálistetők szintbe hozatalát. Az önkormányzat felmérése szerint Szatmárnémetiben 1600-1700 kanálistető szintje különbözik az úttestétől, komoly gondot okozva az autósoknak.

Coica beszámolt továbbá arról is, hogy a napokban járdát, illetve utat aszfaltoznak Szatmárnémetiben az Independentei, a Ion Vidu és a Brandusa utcákon. Rövidesen kezdetét veszi a Fagului és a Bradului utcák felújítása is, miután az egykori IPA területéről az ipari parkba költözik az egyik vállalat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: