2008-09-27 13:43:03• hírek • Szatmár.ro

Kezdődik a junior röplabda bajnokság

Vasárnap 11 órától hazai pályán kezdi meg szereplését a korosztályos röplabda bajnokságban a Szatmárnémeti Sportlíceum lánycsapata, amely ezúttal csak a juniorok mezőnyében indul, a kadettek között ebben az idényben nem vesznek részt a szatmáriak.

Ovidiu Groza edző elmondta, hogy a jelenlegi 10 fős keretből hárman (Sikos, Tataran, Sabau) már kiöregedtek a kadett korosztályból, de hét lány még jövőre is részt vehet a junior bajnokságban. Közülük kettő (Rovas, Petran) még csak 14 éves, így rájuk még négy évig lehet számítani.

Ami a bajnokságot illeti a szatmáriak csoportjában csak három csapat van, Groza kijelentette, a cél egyértelműen az első hely megszerzése, majd a második szakaszból a továbbjutás. Itt majd négy csapat szerepel és az első kettő megy tovább az elődöntő tornára. Ezen három csoport első két helyezettjei szerepelnek, és az első két gárda vehet részt jövő májusban a hatcsapatos döntő viadalon.

A Sportlíceum együttese az elmúlt bajnokságban a kadetteknél eljutott a végső szakaszba, ahol a negyedik lett. A junioroknál „csak" az elődöntőig sikerült menetelni, de így is az országos összesítésben a hetedik helyet szerezték meg Groza tanítványai. A mesternek egyébként kollégája is került a nyáron, az egykori élvonalbeli játékos, és edző Adrian Pricop személyében. A temesvári születésű szakember Szatmárra a felesége révén került, aki nem más mint a VSK kosárlabda csapatának tagja, Adriana Pricop.

A Sportlíceum kerete: Sikos Petra, Lavinia Tătăran, Laura Sabău, Paula Cosma, Alina Sipoş, Debreczeni Emese, Angelica Podină, Loredana Paşca, Raluca Rovas, Lavinia Petran.

A Sportlíceum programja, I. szakasz, szeptember 28.: Szatmárnémeti-Vaskohsziklási CSS; Október 26: Szatmárnémeti-Nagyváradi CSS; November 9: Vaskohsziklás-Szatmárnémeti; December 7: Nagyvárad-Szatmárnémeti.

II. szakasz, 1. torna: 2009, január 23-25; 2. torna: 2009, február 6-8; III. szakasz, elődöntő torna: 2009, március 25-29; IV. szakasz, döntő torna: 2009, május 13-17.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: