2012-07-26 20:01:39• hírek • Kocsis Zoltán

Kezdődik a hőszigetelés – az ortodox esperesi hivatalon

Több infrastrukturális beruházásról is szavazott csütörtökön a Szatmárnémeti Városi Tanács a rendes júliusi ülésén. Döntés született többek között egy út létrehozásáról, egy hotel kialakításáról és hőszigetelésről is.

Ez utóbbi különleges figyelemnek örvend azóta, hogy Dorel Coica polgármester választási kampányában azt ígérte: valamennyi tömbházat szigetelni fog Szatmárnémetiben, méghozzá a lakosok anyagi hozzájárulása nélkül. Nos, a városi tanács máris szavazhatott egy hőszigetelés sorsáról.

Nits János RMDSZ-es tanácsos felhívta a figyelmet arra a hiányosságra, hogy a törvény szerint közpénzt csak akkor fordíthat a polgármesteri hivatal szigetelésre, amennyiben ahhoz az ott lakók is hozzájárulnak bizonyos összegű önrésszel. Márpedig ebben az esetben, a Mioritei utca 2 szám alatt lévő tömbház földszintje esetében, ez az összeg nem volt feltüntetve a határozatban. Coica azzal érvelt, hogy az ott működő intézmény korábban igenis hozzájárult az ingatlan renoválásához, konkrétan a tető szigeteléséhez.

Az USL eltökéltsége érthető, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az ominózus Mioritei utca 2 szám alatti épület földszintjén az ortodox egyház esperesi hivatala működik. (A Daniel pátriárka számára adományozott díszpolgári cím és a megyei tanács 250.000 lejes támogatása után ez a választási kampányban elvégzett kortesmunka újabb jutalma?).

A tanács egy másik döntésében elfogadta a Romai Katolikus Egyházmegye felajánlását, amelynek köszönhetően a város egy 2166 négyzetméteres telekhez jutott. Itt egy közutat alakítanak majd ki, amely a Draxlamayer gyárat teszi könnyebben megközelíthetővé.

A városatyák elfogadták a Szatmárnémeti és Pusztadaróc között építendő kerékpárút, a Iparosotthon felújításának valamint a 19A jelű országút és a 194 számú megyei út közötti kerülőút technikai-gazdasági mutatóit.

Sokadik nekifutásra engedélyt adott a tanács a Horizont kft-nek, hogy hotellé alakítsa a vasúti állomás mellett, a Grivitei utcán található ingatlant. A tervek szerint ott egy 30 vendégszobával, étteremmel, kereskedelmi egységekkel és váróteremmel rendelkező hotelt alakít ki a beruházó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: