2009-03-20 08:35:26• hírek • Szatmár.ro

Kezdődik a horgászidény

A hétvégén a darai horgásztó megnyitja kapuit a horgászok számára.

Mint ismert, a Szatmárnémeti Sporthorgász Egyesület darai új horgásztaván napijegyes horgászat folyik, azaz egyesületi tagok 25 lejes, tagsági díjjal nem rendelkezők 35 lejes napidíj fejében hódolhatnak szenvedélyüknek. A tavon csak nappali, azaz napkeltétől napnyugtáig tartó horgászat folyik. A napidíj fejében egy darab, de nem több mint három kg-os nemeshal - a tó esetében: ponty, amúr esetleg busa - tartható meg, illetve kárászból, keszegból maximum 3 kg vihető haza. Amellett, hogy Szatmárról rövid idő alatt és viszonylag jó úton közelíthető meg, a darai tó a rendszeres telepítés miatt is kedvelt horgászhellyé vált az elmúlt években.

A Szatmárnémeti Sporthorgász Egyesület igazgatójának, Tepfenhart Adalbertnek a nyilatkozata szerint az elmúlt héten is 1 tonna horogérett pontyot telepítettek a tóba, s a víz és idő melegre fordulásával az idén sem fog hiányozni az afrikai harcsa a tóból. Addig is a ponty és kárász az elmúlt napok melegedése következtében máris sikeresen horgászható, amint arról számtalan horgász beszámolt.

A Szatmárnémeti Sporthorgász Egyesület versenynaptárának nyitórendezvénye március 29-én lesz a Keleti csatornán. Az APS Kupáért folyó egyéni, benevezéses horgászversenyre a szervezők március 27-én 16 óráig várják a jelentkezőket az egyesület szatmárnémeti, Várdomb (Decebal) utca, 10. Szám alatti székhelyén. Az év első versenyére természetesen tagok, és nem tagok életkortól és nemtől függetlenül egyaránt benevezhetnek.

Hamarosan kezdődik a horgászidény

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: