2012-05-02 16:29:05• hírek • Szatmár.ro

Kezdődik a döntő: a VSK Targovistén lép pályára

A lányok csütörtök reggel repülővel jutnak el Bukarestbe, ahonnan busszal érkeznek majd Targovistére. A repülőgépes utat Csehi Árpádnak, a Megyei Tanács elnökének köszönheti a csapat.

A csütörtökön 19 órakor kezdődő összecsapást a tévé is közvetíti - a Digisport2.

Második éve, hogy ott van a női kosárlabda-bajnokság döntőjében a Szatmárnémeti VSK csapata. Idén az ellenfél a Targoviste lesz, és nem túlzás, ha azt mondjuk: a lányoknak nem lesz könnyű dolga. Az ellenfél ugyanis az alapszakaszban csupán egyszer vesztett, 29 alkalommal pedig győztesen hagyta el a pályát. Tükörsima volt az útjuk a döntőig, nem úgy mint a szatmári lányoknak, akik izgalmas meccseket játszva jutottak a bajnoki cím közelébe.  

Fleseriu lányai egészségileg jól vannak, egy kivétellel: az alapembernek számító Claudia Pop az aradiak elleni meccsen térdsérülést szenvedett. Ez annyira súlyos, hogy legalább fél évet pihennie kell emiatt - mondják az orvosok.

„Természetes, hogy hiányozni fog, nála nélkül még nehezebb dolgunk lesz, de senki sem pótolhatatlan, Aradon is nélküle sikerült megnyernünk az elődöntőt. A lányokat ez még csak elszántabbá teszi, az edzéseken mindenki nagyon odatette magát. Úgy megyünk Targovistére, hogy szeretnénk megnyerni egy meccset. Akkor lehetne esély a végső győzelemre is." - nyilatkozta Florin Muresan szakosztályelnök.

„A papírforma szerint a Targoviste az esélyes, és hogy most Claudia sem játszhat, ezek az esélyek még nőttek is. A lányok már így is emberfelettit nyújtottak, de bízom abban, hogy akárcsak Aradon, mozgósítják majd az utolsó tartalékaikat is, mert nem mindennap játszik bajnoki döntőt egy csapat. Mi már így is meg vagyunk elégedve velük, de biztosan mindent megtesznek majd a győzelemért" - mondta Kereskényi.

A döntő második mérkőzése pénteken 19 órától lesz, ezt is közvetíti a DigiSport2. Utána jövő héten Szatmáron játszik a két csapat csütörtökön és ha szükséges pénteken, és ha lesz ötödik mérkőzés is, azt 14-én rendezik a szatmáriak számára idegenben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: