2008-11-21 16:20:22• hírek • Ferenczi Noémi

Kezdődik a dolgozatírás

November 25-én minden hetedik és nyolcadik osztályos diák számára kezdetét veszi az egységes félévi dolgozatok írása. Először a magyar nyelv és irodalomból írják meg a diákok a félévit.

Az egysége félévi dolgozatok bevezetése óta ezek a dolgozatok helyettesítik a képességvizsgát. A tételek modelljei már megtekinthetők a tanügyminisztérium honlapján, hogy a diákok pontos képet kapjanak arról, milyen jellegű lesz a vizsgalapon szereplő kérdéssor. A hetedikes osztályok román nyelv és irodalomból, matematikából, illetve anyanyelv irodalomból és nyelvtanból kell írjanak. A nyolcadikosok ezen kívül Románia földrajzából vagy történelméből vizsgáznak.

December 3-án román nyelv és irodalomból, 11-én matematikából, december 16-án pedig földrajzból vagy történelemből kell írásbeli vizsgát tegyenek a nyolcadikos diákok. Országosan 450 ezer diák kezdi meg kedden a félévi vizsgasorozatot.

Országos szinten összesen 440 ezer diák kell megírja az egységes félévi dolgozatot, mely megyénkben közel 8500 diákot érint.

Az első félévi dolgozatokat követően, február 10. és 19. között egy úgynevezett speciális vizsgaidőszak következik, mely egy újabb sikeres vizsga lehetőségét nyújtja a sikertelenül vizsgázó, illetve azon diákok számára, akik valami miatt nem tudtak megjenni a dolgozatíráskor.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: