2015-09-25 11:40:53• hírek • Szatmar.ro

Kezdődik a cserkészév

Az új cserkészév október 4-én kezdődik Sándorhomokon a Dsida Jenő nevét viselő szatmári csapat számára.

Október 4-én kezdődik az új cserkészév, az első rendezvényük pedig mindenki számára nyitott. Vasárnap, október 4-én Sándorhomokra várnak minden érdeklődőt, szülőt és gyereket a Berenczei Kováts kúriába. Ott mindenki megismerheti a szatmári, Dsida Jenőről elnevezett cserkészcsapat cserkészeit, a csapat történetét, kipróbálhatják a cserkészetet. Lesz sok játék, mozgás, mese, ének, na meg részvétel az istentiszteleten, mert olyan fiatalokat várnak, akik isten dicsőségére szeretnének emberebb emberek és magyarabb magyarok lenni.

„Akinek megtetszik ez a nagy játék, kérheti felvételét a csapatba, és olyan élményekben lehet része, mint csapatunk 60 tagjának az idei nemzetközi jubileumi nagytáborban, ahol a Romániai Magyar Cserkészszövetség megalakulásának 25 éves évfordulóját ünnepeltük, vagy mint csapatunk egyik tagjának, aki három hetet töltött az amerikai magyar cserkészek között", mondta Boga Ferenc, a szatmári 44. sz. Dsida Jenő cserkészcsapat vezetője, a Szent György Lovagrend tagja.

Az érdeklődőket reggel 8 órától várják. Mindenki vigyen magával uzsonnát. Aki a csapattal akar utazni és ebédelni a nagy bográcsból, annak 20 lejt kell fizetnie, de előtte jeleznie kell a 0743468603-as telefonszámon az igényét, legkésőbb szerda estig (szeptember 30).

Indulás reggel 8 órakor lesz a Református Gimnázium hátsó bejáratától (Cosbuc 2). Hazautazás délután 6 órakor.

„A program fő támogatói az RMDSZ és a Communitas Alapítvány, de ne feldkezzünk meg a Szent György Lovagrend szatmári tagjairól sem, akik velünk lesznek, az ebéd elkészítésén is ők fáradoznak majd Varga Péter irányításával. Addig is kívánok mindenkinek a cserkészköszönéssel Jó Munkát!", mondta a Boga Ferenc csapatvezető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: