2015-07-08 12:24:20• hírek • Hirdetés

Kezdődik a beiratkozás a Partiumi Keresztény Egyetemre!

Az idei évben július 13-22. között várják a sikeresen érettségizett diákokat a Partiumi Keresztény Egyetem alapképzéseire. Mesterképzésekre július 13-24. között lehet jelentkezni.

A Partiumi Keresztény Egyetemen induló alapszakokon összesen 590, a két éves mesteri szakokon pedig 212 helyet foglalhatnak el a diákok. Az alapszakokon 279, a mesteri szakokon 95 tandíjmentes hely várja a felvételizőket.

A két éve elindított nyelv és irodalom szakpárok igen népszerűnek bizonyultak, idén is összesen öt szakpár várja a beiratkozókat. A leendő hallgatók magyar, német, angol és román nyelveket párosíthatnak majd. A magyar és német nyelv szakokra és szakpárokra nem szerveznek felvételi vizsgát, egyedül az angol, mint fő szak választása esetében kerül sor képességfelmérő interjúra, amelyet a megfelelő nyelvvizsgával lehet kiváltani.

Angol szakon 24 és 26, magyar szakon 22 és 28, míg német szakon 15 és 25 hely várja a jelentkezőket, melyek közül az első a tandíjmentes, a második szám pedig a tandíjas helyeket jelöli. Az alapszakot végzettek számára a többnyelvűség és multikulturalitás mesterképzés nyújt továbbtanulási lehetőséget.

A társadalomtudományi szakok közül filozófia szakon 15, szociológián 15-20, szociális munka szakon 15-20, teológia és szociális munka/diakónia szakon 10-20, az óvoda és elemi oktatás pedagógiája szakon pedig 20-15 tandíjmentes és tandíjas helyre iratkozhatnak be az érdeklődők. Az alapszakokat három mesterképzés egészíti ki: európai szociálpolitikák, vallástudományok, illetve a filozófia és művészet a nyilvános térben.

A Közgazdaságtudományi Kar menedzsment és turisztika szakjain 30 ingyenes, illetve 45 térítéses helyre lehet jelentkezni, a bank- és pénzügyek szak pedig 25 tandíjmentes és 25 tandíjas helyet biztosít. A közgazdasági képzések sajátossága, hogy az elméleti alapozó tantárgyak mellett a szaknak megfelelő gyakorlatra is lehetőség van, hiszen az egyetem számos vállalattal áll partneri kapcsolatban. Az alapszakot végzettek a vállalkozások fejlesztésének menedzsmentje, illetve az idegenforgalmi gazdálkodás mesterképzéseken tanulhatnak tovább.

Művészeti karon két szak kínál alap- és mesterképzést: a képzőművészet, amely 23 tandíjmentes és 12 tandíjas hellyel várja a jelentkezőket és a zenepedagógia, ahol a 10 ingyenes és 15 térítéses helyen kezdhetik meg a tanulmányaikat ősztől a beiratkozók. Mesterképzésben a képzőművészek vizuális kommunikáció szakon, a zenészek pedig zeneművészet az audiovizuális kultúrában elnevezésű képzésben folytathatják tanulmányaikat. A képzőművészet és zenepedagógia alapszakokra a beiratkozóknak felvételizniük is kell.

Az alapszakokra július 13-22., míg mesterszakokra július 13-24. között várják a jelentkezőket hétköznapokon reggel 9-től délután 15 óráig, valamint szombaton 9 és 13 óra között. Új lehetőség, hogy idén a beiratkozási időszakban nem szükséges személyesen is megjelenni a felvételizőknek, dokumentumaikat feltölthetik az efelveteli.partium.ro elektronikus felületen keresztül is.

Kattints a nagyobb méretért

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: