2018-09-24 08:31:22• hírek • Bede Emőke

Kezdődik a 41. Szatmári Zenei Napok

Izgalmas hetek elé néznek a klasszikus zene szerelmesei, csütörtökön ugyanis elrajtol a 41. Szatmári Zenei Napok.

Az egy hónapon át tartó, három helyszínen megvalósuló programsorozat szeptember 27-én veszi kezdetét.  A nemzetközi fesztivál nyitóhangversenye 18:30 perckor kezdődik a Dinu Lipatti Állami Filharmónia koncerttermében. Az est karmester Tiberiu Soare, a szólista pedig Bálint János fuvolaművész. Műsoron: A. Hacsaturján : Fuvolaverseny ( d-moll Hegedűverseny), Sz.Sz. Prokofjev : Részlet a Romeo és Júlia szvitből. A nyitókoncertre a 4-es számú bérlet érvényes.
 

A csütörtöki nyitókoncert után pénteken újabb előadásra várják a nagyérdeműt, 28-án ugyanis Ábrám Endre zongoraestjén vehetnek részt mindazok, akik egy kis zenei csemegére vágynak. A koncert a már megszokott módon 13:30-kor kezdődik a filharmónia termében. Műsoron: Cl. Debussy : Prelűd– válogatás, L. van Beethoven :  Waldstein C-dúr szonáta op. 53, Cl. Debussy : Képek.


Az elkövetkező hetek részeltes programjáért keresd fel előző cikkünket, melyet ide kattintva érhetsz el. Érdemes átböngészni a műsortervet, ugyanis a 41. Szatmári Zenei Napokra a művészi kiválóságok nem csak Európából érkeznek hozzánk, hanem az Amerikai Egyesült Államokból és Oroszországból is. A klasszikus zenei koncertek mellett operagála, operett előadás, templomi hangverseny és gitárkoncert is megtalálható a programfüzetben. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: