2008-01-09 17:38:59• hírek • István Löchli

Több földes utca leaszfaltozását tervezik

 A tavaly több földes utca leaszfaltozására nem került sor, idén viszont bepótolják.
A 2008-as esztendőben is nagyszabású beruházásokra kerül sor a megyeközpontban, ugyanis több útszakasz modernizálása még nem fejeződött be, illetve a 16-os lakótelep teljes átszervezését és utcáinak a modernizálást is el szeretné végezni a városvezetés.

A nagy beruházások az utak feljavításában állnak, melyek kivitelezési munkálatait hitelből szeretné elvégeztetni a városvezetés. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal részéről már érkezett egy javaslat, hogy a jelenlegi hitelkeretet növeljék meg 400 milliárd lejjel, annak érdekében, hogy a szükséges útfelújításokat el tudják végezni. A 400 milliárd lejből el lehetne indítani, valamint be lehetne fejezni, azt a nagy programcsomagot, melyet már a város jóváhagyott. Ennek értelmében, az Udvari út és a hozzá tartozó három földes út, a Pálfalvai út és a hozzá tartozó négy földes utca modernizálást, illetve az összes többi földes utca leaszfaltozásának a tervét is el tudnák végezni. Továbbá, a Fabrici utca fel nem javított részésznek a modernizálására, a Coposu sétány befejezésére is sor kerül.  Emellett lesznek útjavítások a kisebb utcákon, illetve lakónegyedekben, amelyet a közköltségekből fognak finanszírozni.

A 16-os lakótelep modernizálására is sor kerül. Nagyobb felújítások fognak végbemenni az egész lakónegyedben, ugyanis modernizálják a kanalizálást, valamint 40 kilométer hosszú gázcső kicserélésére is sor kerül. Át lesz szervezve az egész negyed, újraaszfaltozzák az utcákat illetve parkolóhelységeket fognak létrehozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: