2009-08-11 14:25:36• hírek • Ferenczi Noémi

Kezdődhet az iskola!

A kötelező karbantartási munkálatokon kívül néhány osztálytermet újrafestettek illetve a szennyvízelvezető rendszer felújítását is elvégezték a Református Gimnáziumban. Minden készen áll az iskolakezdésre.

A nyári munkálatokkal kapcsolatban Szilágyi Éva, a gimnázium igazgatónője elmondta, idén nem volt szükség nagyobb felújítási munkálatokra, ugyanis két évvel ezelőtt az alagsort, tavaly pedig a földszinti termeket tették rendbe, így csak egy pár osztályt kellett újrafesteni, ahol összepiszkolódtak a falak. Összesen öt osztálytermet festettek újra, valamint elvégezték a kötelező munkálatokat, úgy mint a mellékhelységek újrafestését.

Nagyobb ráfordítást igényelt a szennyvízelvezető rendszer rendbetétele és az emésztőgödrök tisztítása. Az elavult csatornahálózat miatt nagyobb esőzésekkor áradások voltak az alagsori termekben. A problémát vízszivattyúkkal oldották meg.

„A munkálatokat a polgármesteri hivatal finanszírozta, ugyanis az egyház tulajdonában lévő épületért nem kell bérleti díjat fizetniük, cserébe pedig gondoskodnak a karbantartásról. Ezen a nyáron összesen 30 ezer lejt utaltak ki felújításra. Ebből csak a legszükségesebbekre jutott"- tette hozzá az igazgatónő.


A földszinti osztálytermeket már tavaly rendbe tették
A földszinti osztálytermeket már tavaly rendbe tették


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: