2011-08-30 12:40:43• hírek • MTI

A magyar autópályákon fosztogatott a banda

Autópályákon fosztogató bandát számolt fel a rendőrség; a gyanúsítottak az esetek többségében pihenőhelyeken rongálták meg autók kerekeit, majd a sértettől, miközben kereket cserélt, értékeket loptak el a nyitva hagyott járműből - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főigazgatóságnak bűnügyi főosztályvezetője kedden Budapesten.

A kilenc tagú csoportból nyolcan koszovói albánok, akik életvitelszerűen tartózkodtak Magyarországon, társuk magyar állampolgár. Közülük hét embert elfogtak, kettő ellen országos elfogatóparancs van érvényben.
A gyanúsítottak főként az országon átutazók sérelmére követették el a bűncselekményeket. Módszerük az volt, hogy megrongálták a sértettek járműveit, követték őket, majd amikor a sofőr - észlelve a problémát - megállt és nekilátott a hiba elhárításának, a kocsiból értékeket tulajdonítottak el - mondta a sajtótájékoztatón Urbán Zoltán.

Közlése szerint a magyarországi autópályákon 2010-től ez év áprilisáig mintegy négyszáz ilyen jellegű bűncselekmény történt. Azok felderítésére, a hasonló módszerrel elkövetett lopások megakadályozására az ORFK vezetése április elején állított fel nyomozó csoportot. Munkájuk eredményeként az autópályákon megszűnt az ilyen jellegű lopássorozat - jelentette ki a bűnügyi főosztályvezető.

Sztancsik László, a nyomozással megbízott csoport vezetője elmondta, hogy a tolvajbanda ellen "üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, jelentős értékre elkövetett lopás bűntett" megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. A kilenc embert harminc bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg.
A sajtótájékoztatón közreadott háttéranyag szerint a gyanúsítottak közül jelenleg öten vannak előzetes letartóztatásban. Egy ember lakhelyelhagyási tilalom alatt áll, a hetedik házi őrizetben van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: