2016-05-11 17:25:00• hírek • Szatmár.ro

Kezdődhet a munka az Ákos-Királydaróc úton

Nyolc hónap alatt újítja fel a különösen rossz állapotban levő útszakaszt a kivitelező cég.

Rehabilitálni és modernizálni fogják az Ákost és Királydarócot összekötő útszakaszt. A Szatmár Megyei Tanács szerda délben adta át a terepet a munkálatokat kivitelező Drum Construct Kft.-nek. A cég nyolc hónap alatt újítja fel a több települést is érintő útszakaszt, a munka minőségére pedig 36 hónapos garanciát vállalnak.

A munkaterület átadásánál jelen volt Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Riedl Rudolf alelnök, Nicolae Bura megyemenedzser, Pataki Csaba szenátor, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke, illetve jelen volt Ákos község polgármestere és krasznamihályfalvi tanácsosok is.

Ákostól Krasznamihályfalván és Krasznacégényen keresztül Királydarócig 11,2 kilométer hosszan zajlik majd az aszfaltozás. A hat méter széles úttest mellett mindkét oldalon egy-egy méter széles út menti övezetet alakítanak ki.

A munkálatok során 18.400 méter hosszan betonlapokkal burkolják az út menti árok partját. Összesen 157 hidat építenek az árkok fölött az út menti ingatlanok számára. A veszélyesebb kanyarokban összesen kétezer méter fémkorlátot helyeznek ki. Az útszakasz mentén hat útkereszteződést építenek ki.

A teljes beruházás értéke 16,4 millió lej.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: