2009-08-26 18:21:35• hírek • Parajdi Andrea

Kezdődhet a munka

Sikeresen zárult a hőszigetelési programban résztvevő tömbházak felújítására kiirt licit Szatmárnémetiben. Ilyés Gyula polgármester örvendetes ténynek tartja, hogy városunkban ez a munkálat hamarosan elkezdődhet, hiszen sok helyen a közbeszerzési törvény lehetőségeivel élve óvásokat nyújtottak be a licitáló cégek.

Ahogyan az ismert városunkban hat tömbház részesült a hőszigetelési program előnyeiből, ám végül csak öt épület kerül teljes felújításra, ugyanis a Horea 8 szám alatti tömbház lakói visszaléptek a lehetőségtől.

A munkálatokra kiirt közbeszerzési eljárás a napokban zárult le. A licit eredményeként a Milcov sétány 7 és a Muncii sugárut H51 alatti tömbházakon az Universal Construct végzi a hőszigetelést. A Vasile Lucaciu 46 szám alatt, a 14 Mai 1-es számú tömbházán, és a Dorna CD 16-os tömbházon pedig a Dominium Kft. végez modernizálást.

Ilyés Gyula polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: szerencsére nem érkezett óvás a licit eredménye kapcsán, így nem kell több hónapon keresztül cégekkel pereskedni, hanem pár héten belül elindulhat a munka.

-Sok nagyváros a közbeszerzési törvény adta lehetőség miatt most zsákutcába került, hiszen ha egy cég megvétózza a licit eredményét, akkor meg kell várni amíg bírósági ítélet születik arról, hogy ki végezheti el a munkálatokat - magyarázta a közbeszerzési törvénnyel kapcsolatos negatívumokat a polgármester, aki azt is kifejtette, hogy a rendelet miatt Szatmárnémeti is került már sakk-matt helyzetbe.

Mint mondta a Kossuth kerti tó rehabilitációs munkájának tenderezése után fél évig csak a pereskedés ment az óvást benyújtott cég és a város között, ami persze a munkálatok tolódásához vezetett. „Most elégedettek lehetünk, hiszen az országos átlaggal ellentétben a hőszigetelési munkálatok itt Szatmárnémetiben hamarosan elkezdődhetnek " -fejtette ki Ilyés.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: