2011-03-04 19:44:32• hírek • Szatmár.ro

Kezdődhet a beiratkozás

Várják a leendő első osztályos diákokat a Szatmár megyei iskolák. A kicsik szüleinek május 6-ig kell dönteniük valamelyik tanintézmény mellett.

Szatmár megyében 3869 iskolai helyre várják a jelentkezőket, amennyiben viszont valamelyik tanintézményben túljelentkezés lesz, a Tanügyminisztériumtól még egy első osztály indítását lehet kérvényezni.

Nem hivatalosan egyébként a szülők már érdeklődtek az iskolák iránt, hogy gyermeküknek a legjobbat tudják kiválasztani. A hivatalos beiratkozási időszak május elején zárul, hogy így még elég idejük legyen a tanügyi szakembereknek felkészülni a következő tanévre, s a gyermekek létszámának megfelelő tanerőt tudjanak biztosítani. A tanfelügyelőségeknek kötelessége informálni az iskolákat, hogy beiratkozásnál elsőbbséget élveznek a körzethez tartozó gyermekek. Tehát a beiskolázás a tanintézmények körzetébe tartozó utcák alapján történik, de a szabad helyeket figyelembe véve a lakhelytől függetlenül is választhatnak iskolát az elsősök.

Első osztályba íratható minden olyan gyerek, aki a tanévkezdésig betölti a hatodik életévét, és azok is, akik a 2010-es év végéig töltik be a hat évet.

A beiratkozáshoz szükséges egy formanyomtatvány, a gyermek születési anyakönyvi kivonatának másolata, valamint a családi orvostól egy igazolás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: