2016-11-24 11:10:50• hírek • Szatmár.ro

Kezdő és profi dobosok, ütőhangszeresek a Ritmusok Zaján

Cserey Csaba szatmári dobvirtuóz idén immár nyolcadszor szervezi meg az ütőhangszeres fesztivált.

Mint minden év novemberének a végén, most is megszervezik a Ritmusok Zaja ütőhangszeres fesztivált. Ez most november 26-án, szombaton lesz 18 órai kezdettel a G. M. Zamfirescu Művelődési Központnak a Szakszervezetek Művelődési Házában található termében.

Mint azt a szervező Cserey Csabától megtudtuk, idén több mint harmincan fognak fellépni. Zömében gyerekek, fiatalok, akiknek még szokniuk kell a színpadot. A fesztivál jó alkalom arra is, hogy a kezdő dobosok profikkal találkozzanak, illetve hogy a pályájuk elején álló zenészek összemérjék tudásukat a többiekkel. Idén a profi szatmári zenészek közül jelen lesz Antal István, Nagy Ábel és Tóth Mihály - mindannyian ismert helyi formációk ritmus-felelősei.

Az esemény sztármeghívottja Hompoth Artúr lesz. A csíkszeredai zenész a '90-es években Cserey tanítványa volt. Azóta játszott mások mellett a Tündérground zenekarban, a Csíki Játékszín állandó zenésze és tanárként is dolgozik.

A rendezvényen nem csak dobokat, hanem egyéb, egzotikus ütőhangszereket is megszólaltatnak. Afrikai dob, sámándon is szól majd a szombat délutáni rendezvényen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: