2015-12-28 12:26:45• hírek • Szatmar.ro

Kezdjük az új évet Petőfivel!

Az   Örökifjú Petőfi Sándor Baráti  Kör 2016. január elsején 15 órai kezdettel tartja meg a már megszokottá vált, majdhogynem kötelező érvényű, születésnapi főhajtást, amellyel a magyar irodalom és történelem egyik legjelentősebb személyisége előtt tiszteleg.

„Megemlékezésünkre szertetettel és borkostolóval hívjuk és várjuk városunk és környékünk tisztelt polgárait - mindenkit, akinek örömöt jelent Petőfi verseket, Petőfi énekelt költeményeket hallgatni, illetve énekelni, miközben őszintén kezet nyújthat polgártársának mindenféle  fontoskodás,  formalitás  mellőzésével", áll a szervezők meghívójában.

„Legyen ez Petőfi Népének az az órája, ahol az esetleges hideg ellenére is példát adva meg tudjuk mutatni, hogy igenis ápolni tudjuk emblematikus költőnk emlékét s fontosságát a mi szívünkben és életünkben. Tudnia kell mindenkinek, hogy Szatmár megye volt Petőfi Sándor legszebb élettere: Nagykároly, Erdőd, Koltó, Szatmárnemeti - akár zarándokhely is lehetne. Azzá is tesszük!", folytatódik a meghívó.

A szervezők hozzáteszik, a főhajtás tervezett időtartama legfeljebb 50 perc.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: