2010-08-10 15:07:47• hírek • Póti Orsolya

Kezdeti sikerek után újra itthon

Harkai Rékának és zenekarának ezúttal nem volt könnyű dolga, mivel vasárnap a Tankcsapda Mennyország Tourist című dalát kellett előadniuk a budapesti Vígszínházban.

Már többször is beszámoltunk arról, hogy a szatmári 15 éves lány, Harkai Réka jelentkezett a TV2 ötödik Megasztár tehetségkutatójába, majd a Millenáris Parkban megtartott válogatáson 12.000 jelentkező közül továbbjutott. Április 28-án a zsűri előtt (Presser Gábor, Eszenyi Enikő, Mester Tamás és Friderikusz Sándor) is megmutatta tehetségét. A pozitív hozzáállás, a rengeteg bátorítás és a kezdeti siker igen nagy ambíciót adott Rékának ahhoz, hogy végigjárja az elkezdett utat.

Réka és zenekara augusztus 3-án, az utolsó középdöntőn egy román népdalt adott elő a budapesti Vígszínházban. Szerencsére a csapat tovább jutott, és részt vehetett egy néhány napos felkészítőn, amely Székesfehérváron zajlott. A zenekarok ezúttal nem választott, vagy saját produkciót adhattak elő, hanem szakértők által kijelölt dalokat. Réka elmondása szerint, zenekarának nem volt könnyű dolga, mivel a népzenétől a rock felé kellett irányulniuk. A feladatuk az volt, hogy a Tankcsapda Mennyország Tourist című dalát saját stílusukra dolgozzák fel, azaz egy román népzenekar magyar rockzenét kellett feldolgozzon. A zenekar minden nehézség ellenére nagyon jól alakított.  „A felkészülés kemény volt, de a zenei szakértők mindig segítségünkre álltak. A néhány nap alatt nagyon jól összekovácsolódtunk a többi csapattal, annyira, hogy néhányan eljönnek hozzánk Szatmárnémetibe." - mondta el Réka portálunknak.



Székesfehérváron. A felkészülések után egy kis lazítás


Végül eljött az elődöntő napja, mikor is 27 szólista és 10 zenekar produkciója után kellett döntenie a zsűrinek. Sajnos Rékáék nem jutottak tovább, de ezt a fiatal tehetség valahol már akkor érezte, amikor megkapták a kijelölt dalt. Tudta, hogy vannak tőlük sokkal jobbak is. Mindennek ellenére Réka nincs letörve, hiszen még sokat fejlődhet, és a kezdeti sikerek, illetve a sok pozitív visszajelzés nagy hasznára vált. A zsűri tagjai elmondták, hogy várják vissza a Megasztárba, hiszen nagyon jó előadó képessége van, és egy kis gyakorlás után az énekhangja is egyre jobbá válik.

„Úgy gondoljuk, hogy  ennyi most elég is volt, hiszen fárasztó volt, úgy az utazás, mint a felkészülés, de nem kizárt, hogy Réka egy két év múlva újra megpróbálja, és ismét benevez a Megasztárba." - mondta el Réka édesanyja. Réka és családja szeretné megköszönni a  támogatást mindazoknak, akik mellettük álltak.




Néhány fotó is készült a nagy napon


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: