2011-05-31 14:36:14• hírek • Póti Orsolya

Tanévzáró ünnepségek a Művészeti Líceumban

Sabo Marcel és Manfrédi Annamária
Sabo Marcel és Manfrédi Annamária

Május 31-én sajtótájékoztató keretében számoltak be a Szatmárnémeti „Aurel Popp" Zene- és képzőművészeti Líceum tanévzáró rendezvényeinek időpontjáról, valamint a legtehetségesebb diákokat is bemutatták a szatmári sajtó képviselőinek.

A 2010-2011-es tanévben a Szatmári Művészeti Líceum tanárai számos versenyre készítették fel a diákokat úgy a zene, mint a képzőművészeti szakokon. Bár a versenyek részvételi díja nem kevés, az iskola vezetősége igyekszik mindig elteremteni az összeget, ugyanis fontosnak tartják a diákok más tehetséges diákokkal való megmérettetését.

„Évről évre nő a művészeti vetélkedők száma, és egyre több felkészült diák vesz részt ezeken. Számunkra is fontos egy-egy ilyen megmérettetés, hiszen új tapasztalatokkal, új ismeretekkel térünk haza - még ha fárasztó is. Például a zongoraversenyeken a pillanat számít: az a momentum, amikor a művész éppen előad, és a siker attól függ, hogy éppen mit tudott kihozni magából a versenyző. Van, amikor ez a pillanat gyenge, máskor viszont sikeres..." - mondta el Manfrédi Annamária zongoratanárnő.

Május 20-21. között hét diák vett rész a máramarosszigeti versenyen, melyből hat szép eredményekkel tért haza. Manfrédi Anamaria diákja a VII. osztályos Borociuc Isabela első helyezett lett, míg Stier Alexra, szintén Manfrédi tanárnő diákja a második helyen végzett. Luta Alexandru trombitatanár diákjai is kitűnő eredményekkel büszkélkedhetnek: Higyed János Bence első díjat kapott, Szabó Sándor szintén első helyen végzett, Nagy Dániel második helyezett lett, és Dávid László szintén második díjat kapott. A fent említett diákok már több versenyen részt vettek Nagyváradon, Zilahon, Craiovaban és Bukarestben is.

Sabo Marcel, az „Aurel Popp" Zene- és képzőművészeti Líceum igazgatója elmondta: a díjkiosztó gálán összesen hatvan diplomát fognak kiosztani a diákok között. Június 3-án, péntek délután 17 órától egy képzőművészeti kiállításmegnyitóra kerül sor a Megyei Múzeumban, ezzel a tárlattal zárják majd a képzőművészeti szakosok ezt a tanévet. A közös tanévzáró pedig június 10-én 17 órától veszi kezdetét a „Dinu Lipatti" Filharmóniában, ahol különleges koncertre is sor kerül. A két eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

„Remélem továbbra is növelni tudjuk a művészet értékét, tehetségeket sikerül felfedeznünk, és szép, minőségi dolgokat sikerül megvalósítanunk általuk." - zárta le a sajtótájékoztatót Sabo Marcel.


Szép eredményekkel tértek haza a diákok
Szép eredményekkel tértek haza a diákok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: