2011-02-03 15:20:09• hírek • Póti Orsolya

Közel 700 diák tanul a Művészeti Iskolában

Az elmúlt évben közel 700 diák vett részt a Szatmári Művészeti Iskola különböző tanfolyamain, és évről évre népszerűbbek a művészeti kurzusok - nyilatkozta  Deac Mircea iskolaigazgató a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón.

Deac Mircea, a Szatmári Művészeti Iskola igazgatója sajtótájékoztató keretében ismertette a 2010-es évre szóló felmérés eredményét.  Mint megtudtuk, az intézmény költségvetése az elmúlt évre közel 1.000.000 lej volt, melynek fele az alkalmazottak bérezését teszi ki.

A Művészeti Iskola 25 tanára és 5 adminisztratív alkalmazottja összesen 674 diákot szolgált ki az elmúlt év folyamán, és mint kiderült, egyre nagyobb az igény a művészetek oktatása iránt. Az iskola tanárai és diákjai összesen 123 kulturális rendezvényen vettek részt: 21 képzőművészeti és fotográfiai kiállításon, 67 előadáson, 13 színdarabban, 19 táncműsoron és 3 szimpóziumon léptek fel, illetve jelentek meg szervezőként. Az iskola 43 tanulója megyei és országos fesztiválokon és versenyeken vett részt.

Az intézmény vezetőségének tervei között elsősorban az Észak-Keleti régióban működő művészeti iskolákkal való kapcsolatfenntartás szerepel. „Célunk, hogy további kapcsolatokat alakítsunk ki a térségünkbe működő művészeti iskolákkal, illetve a már meglévő kapcsolatokat ápoljuk. Továbbá tervünk, hogy műsorainkat, kiállításainkat az országba más városaiba is eljuttassuk, sőt ha lehet külföldre is kivigyük." - mondta el Deac.

Az elmúlt évben a következő tanfolyamokon vettek részt az iskola diákjai: zongora, szintetizátor, klasszikus, basszus és elektromos gitár, hegedű, klasszikus ének, népzene, különböző fúvós hangszer, harmonika, továbbá fotóművészet, képzőművészet, tánc, balett, román és magyar nyelvű színészeti kurzus.

Az igazgató közölte, hogy az épület bérlésének problémája sikeresen megoldódott, ugyanis további tíz évre kötöttek  szerződést a „Sfantu Vincentiu" Irgalmas Rendel, illetve a római katolikus püspökséggel.  Már korábban szó esett arról, hogy a jelenlegi épület kicsinek bizonyul, azonban ez a probléma is megoldódik. A vezetőség az épület teljes felújítását és új termek kialakítását tervezi.

Végezetül Deac Mircea megköszönte a Megyei Tanács támogatását, reménykedve abba, hogy a jövőben is pártfogolja az általuk javasolt kulturális projekteket és a művészeti rendezvényeket.

 


Sajtótájékoztató keretén belül ismertették a jövőbeli terveket
Deac Mircea igazgató sajtótájékoztató keretén belül ismertette a jövőbeli terveket



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: