2014-07-14 16:57:29• hírek • Szatmár.ro

Kezdetét vette az egyetemi beiratkozás a BBTE szatmári kihelyezett tagozatán

A Szatmárnémetiben működő két szak mellett a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem egyéb szakjaira is be lehet iratkozni a szatmári székhelyen. Kevesen tudják, de az egyetem székhelye most július 19-ig regionális beiratkozási központként működik.

Július 14 és 19 között regionális beiratkozási központként működik a Babes Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetibe kihelyezett tagozata. Ez azt jelenti, hogy 9 és 13 óra között itt bárki beiratkozhat a Tudományegyetem bármelyik szakára - akár a kolozsváron működő szakokra is. Nagyban megkönnyíti ez a diákok és a szülők dolgát is, hiszen nem kell utazniuk, hanem itt helyben el lehet intézni a beiratkozást és a beiratkozási díjat is be lehet fizetni.

Ottjártunkkor is kisebb sor állt a dokumentumok átvételénél, de meglehetősen gyorsan ment a beiratkozási procedúra - amennyiben kérdés merült fel, a kolozsvári kollégák gyorsan segítették a szatmáriakat, hogy minél operatívabban regisztrálják az egyetemre jelentkezőket.

"Szintén ezekben a napokban lehet majd beiratkozni a Szatmárnémetiben működő Óvodai és Iskolapedagógusi szakra, ahol 30 nappali és 30 távoktatási rendszerű, fizetéses hely várja a továbbtanulni vágyókat" - tudtuk meg Dr. Végh Bélától, a BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatának rektorától.

A sokak számára sikertelen érettségi miatt azonban kevesebb az egyetemre beiratkozó, mint arra a felsőoktatásban számítottak. Emiatt sokan különböző ösztöndíjakkal próbálják csábítani a diákokat. Az Óvodai és Iskolapedagógiai szakon is többféle ösztöndíj várja a tanulókat, a levelező tagozatra beiratkozók pedig egy-egy táblagépet kapnak, hogy ezzel segítsék számukra az anyag elsajátítását, továbbá tíz speciális ösztöndíjat kapnak a legjobb eredményekkel a levelező szakra bejutók.

A Közigazgatás szakon 33 államilag támogatott hely várja a jelentkezőket - 18 román és 15 magyar szakon. Továbbá 67 fizetéses hely is van, ebből 32 román és 35 magyar szakon.

Beíratkozás a BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatán

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: