2014-04-05 16:16:44• hírek • Kocsis Zoltán

Az V. C osztály takarította a Creanga iskola zöldövezetét

Kellemes tavaszi időjárás, gyönyörű áprilisi napsütés köszöntött szombat reggel Szatmárnémetire. A pazar idő sokak kedvét meghozta a kertészkedéshez, virágültetéshez. A Ion Creanga Általános Iskola udvara és kicsiny zöldövezete is megtelt kertészekkel. Igazi kis kertészekkel.

Az ötödik C. osztály 18 diákja Szabó Tamás osztályfőnök vezetésével és a szülők segítségével ragadtak gereblyét, talicskát, ásót, lapátot - kinek mi jutott. Az osztály már az ősszel is örökbe fogadta a nagy román író és mesemondó szobra előtti kis részt, ahová akkor is virágokat ültettek.

Most viszont nem elégedtek meg ennyival: az iskolaépület előtti teljes zöldövezetet kitakarították, a növényi erdetű hulladékot összegereblyézték. Emellett összeszedték a nem növényi eredetű szemetet is, amit aztán a szelektív hulladékgyűjtés jegyében külön zsákokba gyűjtötték össze.

„Nagyon jó kis közöség gyűlt össze. A gyerekek elevenek, de lehet rájuk számítani. A szülők is nagyon fogékonyak voltak az ötletre, amit köszönök is nekik", mondta Szabó Tamás osztályfőnök. „Úgy gondolom, egy iskolában nem csak a tanulás illetve a tanítás a fontos, hanem a jó és erős közösség kialakítása is. Ebből mindig sokat tanulhat a gyerek", tette hozzá a pedagógus.

A közös szombati program azonban a munkával még nem ért véget. A jól végzett munka jutalma egy közös piknikezés volt, majd ezt követően az iskola műfüves pályáján a fiúk és az apukák fociztak, a lányok és az anyukák pedig tollaslabdáztak, frízbiztek, kártyáztak.

Az ilyen és ehhez hasonló tevékenységekkel a gyerekek nem csak társaikat ismerhetik meg jobban, hanem önmagukat is. A csapatépítés mellett pedig az is fontos szempont lehet, hogy talán a gyerekek jobban megőrzik, vigyázzák környezetüket, tudván, mennyi munka van benne. Főleg, ha az ő maguk munkája!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: