2013-04-08 17:01:53• hírek • Póti Orsolya

Kezdetét vette a horgászati tilalom

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közleménye szerint április 8-tól az ország egész területén kezdetét veszi a horgászati tilalom. Ez vonatkozik a rák és békafogásra, a homok és vízinövény kitermelésére is.

A természetes tavakban és folyóvizekben április 8-tól június 6-ig, azaz 60 napon át nem szabad horgászni. A tilalmi idő kezdetét az Országos Halászati Felügyelőség rendelte el az illető év áprilisi hidrometeorológiai viszonyaitól függően.

A hatvannapos horgászati tilalom szinte minden halfajtára érvényes. Megengedett azonban a csuka sportcélú horgászata villantó kanalakkal és mesterséges halutánzatokkal, ám a kifogott halat kötelező visszaengedni a vízbe.

Egész évben tilos fehér húsú halra, a pisztrángfélékre és a tokhalra való horgászás. A tokhalakra kizárólag tudományos célból szabad majd kifogni. Az orvosi piócák gyűjtését július 1. és augusztus 31. között, azaz szintén 60 napon át tiltják.

A tilalom betartását a rendőr-felügyelőség munkatársai ellenőrizni fogják. A mesterségesen telepített tavakon a továbbiakban is lehet horgászni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: