2013-04-25 18:42:26• hírek • Póti Orsolya

Kezdetét vette a Tavaszi fesztivál

Zeneelméleti vetélkedővel vette kezdetét az a három napos rendezvény, amely az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum és a Péter Franz Germán Alapítvány közreműködésével került megrendezésre az iskola diákjai számára.

Első alkalommal szervezett Tavaszi fesztivált a szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum a III.-XII. osztályos diákok számára. A rendezvény arra ad lehetőséget, hogy a zene- és a képzőművészet szakon tanuló diákok megmérkőzzenek egymással egy-egy verseny keretében.

A fesztivál április 25-én, csütörtökön 12 órától egy zeneelméleti versennyel kezdődött, délután 17 órakor pedig hivatalosan is megnyitották a rendezvényt a szervezők. Manfrédi Annamária, a rendezvény elnöke elmondta: az iskola több mint 160 diákja nevezett be a különféle versenyekre és jó hangulatban zajlott a megmérettetésekre való felkészülés.

A képzőművészet szakos diákok egy logóversenyre küldhették be munkáikat, amelyből csütörtök délután nyílt kiállítás. A tanulóknak az iskola logóját kellett megszerkeszteniük, az alkotásokat pedig a Scripor Lola, Nyíri Levente és Liviu Paul tanárokból álló bizottság értékeli.

A zeneversenyek több kategóriában zajlanak, hiszen a különféle hangszereken tanulók és az ének szakosok is megmutatják tehetségüket a pénteki nap folyamán. Az ő produkcióikat Bartha Gyöngyi, Barsan Maria, Boros Marius, Sabo Marcel és Schönpflug Enikő tanárok fogják pontozni.

Pénteken 9.30 órától a IX-XII. osztályos, zene szakos diákok előadói versenyére kerül sor és párhuzamosan a képzőművészet szakosok versenykiállítását is megrendezik a délelőtt folyamán. 12 órától a III-IV. osztályosok mutatják be zenei tehetségüket, 16 órától pedig az V-VIII. osztályosok előadói versenyére kerül sor.

A Tavaszi fesztivál keretében szervezett versenyek legjobbjait a szombat délelőtti díjátadó ünnepség keretében díjazzák, amely 10 órától veszi kezdetét a Jean Monnet teremben. A gálán jelen lesz dr. Fátyol Rudolf is, a rendezvény fővédnöke.

Egyébként a Germán Péter hegedűművész tiszteletére rendezett versenyt már évek óta készült megszervezni az iskola, eleinte hegedűversenyre gondoltak a szervezők, azonban az érdeklődés hiánya miatt egy összetettebb - minden diákot megmozgató - fesztivált rendeztek - tudtuk meg Manfrédi Annamáriától.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: