2011-09-28 19:17:48• hírek • Póti Orsolya

Kezdetét vette a Szatmári Babahordozó Napok

A Nemzetközi Babahordozási Nap alkalmából szeptember 28-án mintegy húsz fiatal anyuka vonult fel kisbabájával Szatmárnémetiben, a Kossuth kerttől egészen a Coposu sétányig.

A harmadik alkalommal megrendezett esemény célja a babahordozás népszerűsítése volt, valamint az ortopédiailag helyes testtartást biztosító babahordozó eszközök megismertetése a szatmári gyermekes családokkal. Gödri Réka, a baba-mama klub vezetője, a Babahordozó Napok szervezője a helyszínen örömét fejezte ki az iránt, hogy idén több anyuka vett részt a felvonuláson.

A menet délután 17 órától indult a Kossuth-kert játszóterétől, az anyukák pedig gyermekeikkel egész az új központig sétáltak. A résztvevők szórólapokat osztogattak az érdeklődőknek, informálva őket a rendezvény teljes programjáról, amely még korántsem ért véget.

A rendezvény további programjai szeptember 29-én délután 16 órától az Evangélikus-Lutheránus Imateremben folytatódnak tovább, ahol csuhébaba készítésen és érdekes előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. 17 órától „Ősi anyai ösztönök avagy káros-e a majomszeretet" címmel kerül sor Suba Mónika marosvásárhelyi pszichológus előadására, 18 órától pedig Tarczali Mónika baba és gyermekhordozási tanácsadó babahordozásról szóló előadását hallgathatják az érdeklődők.

Az anyukák szeptember 30-án, délelőtt két és fél órás hordozókendő kötési tanfolyamon vehetnek részt Tarczali Mónikával. A tanfolyam térítés ellenében működik, jelentkezni lehet rá szeptember 29-én és 30-án, valamint a babahordozó napokon  Gödri Rékánál. Csütörtök délután további érdekes előadásokat hallgathatnak. Suba Mónika az óvoda érett gyermekekről és szülőkről tart előadást, majd Kovács Katalin tart előadást a szoptatásról. Az előadások közben 17 órától zenés foglalkozásra kerül sor Hadházi Éva zenetanárral. A rendezvény záróakkordjaként tombolahúzásra kerül sor, mely során értékes nyereményekben részesülhetnek a szerencsések.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: