2010-06-23 21:28:54• hírek • Póti Orsolya

Kezdetét vette a Samfest Jazz

Még három napon át zajló dzsessz fesztivál vette kezdetét szerda este Szatmárnémetiben. A Samfest Jazz 2010, nemzetközi dzsesszfesztivál hatodik alkalommal került megrendezésre.

Az idei Samfest Jazz-nek a „Dinu Lipatti" Filharmónia terme adott otthont, ahová szerda este 19 órától szép számban gyülekezni kezdtek a dzsessz zene kedvelők. A közönséget és a fellépőket 19 óra után kevéssel Florian Lungu zenész köszöntötte, majd az In Jazztenso együttesnek jutott az a megtiszteltetés, hogy megnyissa az idei fesztivált.

Az In Jazztenso, valódi nevén In Extenso zenekar tagjai közül senki sem egy igazi „jazzman", de a dzsessz dallamok iránt való csodálatuk miatt különösen erre az alkalomra összeállítottak egy igazán ritmusos dzsessz-rock műsort. Természetesen nevüket is csak a fesztivál kedvéért változtatták meg. A zenekar tagjai a kiváló ütőhangszeres Cserey Csaba, Szűcs József dobos, Goth Mihai gitáros, Bogdan Georgescu basszusgitáros, valamint Simion Barnutiu zongorista. A zenészek erre az alkalomra külön meghívták Enyedi Zsoltot, aki szintetizátor-játékával tette érdekesebbé a produkciót.


Az In Jazztenso együttes nyitotta meg az idei Samfest Jazz fesztivált
Az In Jazztenso együttes nyitotta meg az idei Samfest Jazz fesztivált


Húsz perc szünet után a híres lengyel trombitás Tomasz Stanko nyűgözte le a közönséget Olavi Louhivuori dobossal és Alexi Tuomarila zongoristával. A közönség bizonyára öt személy produkciójára számított, de a Tomasz Stanko kvintett helyett csak a trió szórakoztatta a jelenlévőket.

A fesztivál keretén belül csütörtökön három zenekar is fellép: a temesvári Bega blues Band, a bukaresti Mike Godoroja & The Blue Spirit, valamint a magyarországi Special Providence zenekar.

A fesztiválra egy belépőjegy ára  15 lejbe kerül, a négy napra szóló bérlet ára pedig 50 lejbe.  A rendezvény a Szatmár Megyei Tanács, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, valamint a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közös szervezésével jöhetett létre.


Tomasz Stanko - Quintett helyett Trio
Tomasz Stanko - Quintett helyett Trio


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: