2011-08-01 11:44:52• hírek • Póti Orsolya

Kezdetét vette a MADISZ néptánctábora

Az esős idő ellenére egyetlen program sem marad el a MADISZ által szervezett Hadadi Kézműves és Néptánc-tábor keretében. Míg a kultúrotthonban zajlanak a gyerek és felnőtt táncoktatások, addig a Bánffy-ház egyik termében kézműves mesterségeket sajátíthatnak el a táborozók - tájékoztatták a szervezők a Szatmár.ro-t.

Egyre többen érdeklődnek a néptánc, a népzene és a kézművesség iránt, ugyanis sokan jelentkeztek a MADISZ XV. Kézművész és Néptánc-táborába. „Az idei rendezvényen összesen száz harminc gyereket és felnőttet fogadunk a Hadadi Dégenfeld Kastélyban, illetve a Bánffy-kastélyban és a település kultúrotthonában, ahol az oktatások zajlanak." - mondta el Kánya László, a MADISZ társelnöke.

A  szervezők a táborral azt szeretnék elérni, hogy a népzene, néptánc, népdal szerelmeseinek helyet és alkalmat biztosítsanak népzenehallgatásra, néptánc tanulásra, népdaléneklésre. Mindemellett a résztvevők olyan népi mesterségeket is elsajátíthatnak, mint a bőrözés, nemezelés, agyagozás, kosárfonás. Néptánc és népdal oktatásra mindennap sor kerül, esténként pedig Táncház mulatság várja az érdeklődőket.

Az idei tábor meghívott oktatói Ónodi Attila és Ónodiné Csécsi Katalin a Népművészet Ifjú Mesterei, Maier Reimond a Táncművészeti Főiskola végzettje és felesége Katalin, valamint a környező vidék adatközlői.

A néptáncoktatások és az esti mulatságok kísérő zenekara lesz a Parapács Tokajhegyaljáról, valamint  a Sorogja Erdélyből. A táborban gyermekeknek nyírségi és szilágysági táncokat felnőtteknek kalotaszegit oktatnak. A szervezők biztosítanak napi három étkezést, elszállásolást (főleg gyermekeknek), valamint sátorozási, tisztálkodási lehetőséget.

A néptánctáborral párhuzamosan szervei meg a MADISZ első alkalommal a „Táncházvezetők táborát", melynek keretében a pedagógusok napi hat órás elméleti és gyakorlati képzésen vehetnek részt.

 


Idén is sor kerül táncház mulatságra
Idén is sor kerül táncház mulatságra


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: