2013-05-13 16:50:17• hírek • Póti Orsolya

Kezdetét vette a Kultúrkaraván

Május 13-án Erdődről indult a IV. Szatmári Kultúrkaraván nevet viselő rendezvénysorozat, melynek célja, hogy a megyeközpont kulturális életét házhoz vigyék a megye többi városába.

Hétfő délelőtt sajtótájékoztató keretében számoltak be a Szatmári Kultúrakaraván programjáról Erdődön, ugyanis onnan indult a kulturális rendezvénysorozat, amely a Szatmár Megyei Tanács szervezésében kerül megrendezésre immár negyedik alkalommal.

A Szatmári Kultúrkaraván szervezőinek célja, hogy a Szatmárnémetiben zajló kulturális életet egy-egy héten át a megye többi városaiban - Erdődön, Sárközújlakon, Tasnádon, Nagykárolyban és Avasfelsőfaluban - is bemutassák, ezzel népszerűsítve városunk kulturális színtereinek szolgáltatásait.

Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a sajtótájékoztató keretében elmondta: a kulturális rendezvénysorozat ugyan az elmúlt évben elmaradt, de arra összpontosítanak, hogy ezentúl évről évre megrendezzék a kultúrkaravánt, hiszen fontos, hogy az Északi Színház, a Megyei Múzeum, a Dinu Lipatti Filharmónia, a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, a Megyei Könyvtár és a Művészeti Iskola rendezvényeit és foglalkozásait széles körben megismerhessék.

A hétfőn elindított karaván május 19-ig marad Erdődön, addig a Szatmár Megyei Múzeum, a Szatmár Megyei Könyvtár, az Északi Színház, a Szatmári Művészeti Iskola, A Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Szatmár Megyei Központ valamint a Filharmónia fog rendezvényeket tartani az Erdődi Polgármesteri Hivatal dísztermében és az erdődi görög-katolikus templomban.

A kultúrkaraván május 20-26. között Sárközújlakon állomásozik, május 27. és június 2. között pedig Avasfelőfaluba viszik a kultúrát. A karaván június 3-9. között Nagykárolyban áll meg, június 10-16. között pedig Nagykároly ad otthont a rendezvénysorozat programjainak. A karaván végállomása Szatmárnémeti, ahol június 16-23. között kerül sor könyvebmutatókra, népzene koncertekre, valamint kézműves termékek és mesterségek bemutatójára.

A szervezők egyelőre csak az Erdődön zajló rendezvények pontos kezdési időpontjáról tájékoztatták a sajtó képviselőit, a többi városban zajló programok időpontja egyelőre nincs meghatározva. A kultúrkaraván a Brémai muzsikusok című román nyelvű színdarabbal veszi kezdetét, kedden 10 órától a Hagyományos kultúra interferenciái címmel kerül sor előadásra, 12 órától pedig a Harag György Társulat programja várja a legkisebbeket. Május 15-án dokumentumfilm-vetítésre kerül sor , május 16-án, 12 órától pedig népzene, majd pop-rock előadásnak ad otthont a polgármesteri hivatal díszterme.

Pénteken 10 órától a Mesék maratonját rendezi meg a Szatmár Megyei Könyvtár, 18 órától pedig a Dinu Lipatti Filharmónia kamarazenekara ad várhatóan színvonalas koncertet - ezután indul is tovább a karaván Sárközújlakra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: