2013-03-26 14:34:23• hírek • Szatmár.ro

Április elején tartják a Hám János Napokat

A Hám János Líceum az idén április 4-5. között szervezi meg a Hám János Napokat. Az idei évi rendezvény tematikus lesz: a programok többsége a környezetvédelem, környezettudatos viselkedés kérdéskörével kapcsolatos.

A hagyományoknak megfelelően az ünnepség a Székesegyházben kezdődik az egész iskolát átfogó, közös szentmisével, amelyet Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök pontifikál, szentbeszédet mond meghivottunk, Ft. Forrai Tamás SJ provinciális atya.

A rendezvény helyszíne ezután a Hám János Líceum lesz. Az ünnepélyes megnyitón elöljáróink köszöntő szavait hallgathatjuk meg, valamint iskolánk diákjainak témába vágó kulturális műsorát kísérhetjük figyelemmel: verses-zenés összeállítást a természetről, virágénekeket és népdalcsokrot, zongorajátékot illetve társastánc és néptánc bemutatót.

A megnyitó ünnepség fontos programpontja lesz a korábban meghirdetett pályázatok eredményeinek kiértékelése. A Hám János Napokat megelőző időszakban a diákok rendkívül változatos pályázati felhívásokra válaszolhattak, készíthették el alkotásaikat, munkáikat. Minden pályázati felhívás az idei évi tematikához kapcsolódott: drámajelenet írása és előadása a környezettudatos viselkedésről, természetfotók készítése, Szatmár egykori és mostani zöldövezeteinek összehasonlítása régi és mai fényképek segítségével, hulladékból új termék létrehozása, rajz és tájképfestés minden korosztály számára, plakátkészítés.

A Legzöldebb osztály című verseny az egész osztályközösség bekapcsolódását, részvételét igényelte, a pályázók az osztálytermük esztétikus, igényes, otthonos berendezésével és rendben tartásával bizonyíthatták, hogy felelősnek érzik magukat környezetük szépségéért, harmóniájáért.

A sokszínű pályázat-csokorba testvériskoláink diákjai is benevezhettek. A pályázatokra beérkezett munkákat a megnyitó ünnepségen szakszerű zsűri értékeli, a legjobb alkotásokat (fotó, festmény, rajz, plakát, hulladékból új termék) kiállítjuk, a következő, pénteki napon pedig a drámajelenetek bemutatására is sor kerül.

A Hám János Napok további programjai szintén a környezettudatos viselkedés jegyében zajlanak. A csütörtöki napon ezzel kapcsolatos fórumbeszélgetésre várjuk az érdeklődőket. Meghivottaink: Márk-Nagy János (EKE), Szodorai-Parády Farkas (Bat-Conservation) valamint Csirák Raymond (MTVA).

A pénteki napi folytatásban Dr. Egyed Péter egyetemi tanár előadását hallgathatjuk meg, majd a IX-XII. osztályos diákok a hagyományos műveltségi vetélkedő keretében mérhetik össze a környezetvédelem, újrahasznosítás témakörében szerzett tudásuk. A kisebbek (I-IV. illetve V-VIII. osztályosok) ez alatt az idő alatt játékos vetélkedőn, fonóházban, kézműves tevékenységekben vehetnek részt.

Iskolánk minden évben díjazza, Pax ösztöndíjban részesíti a legtehetségesebb, legeredményesebb tanulókat. Az ösztöndíjak ünnepélyes átadása mellett a pénteki nap programjában meglepetéskoncert is szerepel: a Minestrone Band zenekar fellépése, az egész rendezvényt pedig a (többek között) iskolánk diákjaiból alakult Phoenix együttes koncertje zárja.

A két napos rendezvénysorozatra minden természetszerető, környezettudatos érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: