2011-12-09 09:34:14• hírek • Szatmár.ro

Salsa fesztivált tartanak a hétvégén Szatmárnémetiben

Az első oktatással összekötött salsa-bulira péntek este kerül sor az Insomnia Clubban.

A salsa egy világszerte elterjedt társasági tánc neve, mely az utcai latin táncokhoz sorolható. A név közvetlen jelentése fűszeres szósz, mely eredetileg a salsa zenére vonatkozott, de elterjedten használják a tánc jelölésére. Ennek a táncnak a népszerűsítése, valamint a fergeteges salsa-fesztiválok hangulatának a szatmáriakkal való megismertetése a célja a Félegyházi Réka és Varga Monica által szervezett Fashion 4 Salsa fesztiválnak.

A fesztivál egész hétvégén tart, az első rendezvényre pénteken, december 9-én este kerül sor az Insomnia Clubban, ahol a latin hangulatú bulit megelőzően Melitta Minescu salsa-oktató tart majd egy egyórás oktatást. A fesztivál szombaton és vasárnap is folytatódik, délelőtt táncórákra, este pedig salsa-bulikra várják a szatmáriakat. Az oktatással kapcsolatban fontos tudni, hogy nem akármilyen tanárok okítják majd a salsával ismerkedőket szombaton és vasárnap délelőtt. A rendezvényre meghívást kapott  Jose Rodriguez olaszországi tanár, Palmai Viola és Gary Carr Angliából, Mr. Bingo Magyarországról. A hazai salsa-oktatók közül itt lesz Ioana Chihai Temesvárról, Kolozsvárról pedig olyan párosok érkeznek mint Bogdan Cotiso Nistorica és Carolina Capitan, Septi és Ale, Marton és Luky. A kolozsvári különítményhez három profi salsa-dj is csatlakozik, így biztos, a legforróbb, legpörgősebb salsa-ritmusokat fogják a buliban játszani.

A Salsa-fesztiválra a három napos, az összes rendezvényre szóló belépőjegy 60 lejbe kerül, a csak a három esti bulira szóló jegy (pénteken és szombaton este az Insomnia Clubban, vasárnap pedig a Faraonban) ára 30 lej. Akiket csak egy-egy buli érdekel, azok külön is vehetnek jegyeket: 15 lej a penteki bulira a belépő, 20 lej a szombatira, a vasárnapi salsa-partyra a belépés pedig ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: