2013-07-22 14:49:30• hírek • ITcafe.hu

Kezd talpra állni a Nokia, egyre több Lumia fogy

Bár a hagyományos mobiltelefonokból egyre kevesebbet ad el a finn gyártó, a Lumiákból egyre több fogy, és a cég nyereségessége is sokat javult.

115 milió eurós üzemi veszteséggel zárta idei második üzleti negyedévét a Nokia, ami hatalmas javulás az előző év hasonló időszakában elszenvedett 826 millió eurós mínuszhoz képest. A cég árbevétele évek óta csökkenőben van, a most lezárt negyedévben 5,695 milliárd euró volt, míg egy évvel ezelőtt még 7,46 milliárd folyt be a Nokia kasszájába. Ha az egyszeri tételek nélkül nézzük az eredményeket, kiderül, hogy a Nokia masszívan nyereséges, a vállalat 303 millió eurós profitot ért el.

Az árbevétel évek óta tartó csökkenése nem meglepő, hiszen a finn vállalat nagyon későn eszmélt a iPhone és az Android által jelentett fenyegetésre, és a bevételének többségét adó "buta" mobiltelefonok forgalma az okostelefonok árszintjének csökkenésével folyamatosan esik.

2012 második negyedévében még 73,5 millió hagyományos okostelefon fogyott, 2013 első negyedévében 55,8 millió, most pedig 53,7 millió. A Lumiákból viszont egre többet adnak el a finnek, egy évvel ezelőtt még csak 4 millió fogyott belőlük, most pedig már 7,4 millió. Az átlagos eladási ár enyhén csökkent, 48 euróról 45 euróra, ha pedig csak az okostelefonokat nézzük, ott még nagyobb a csökkenés, 191 euróról 157 euróra.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: