2010-10-04 11:33:32• hírek • Szatmar.ro

Kezd meglépni a Videoton

Sima, de furcsa Fradi győzelem az örökrangadón, nyert a DVSC, kikapott az UTE.

A 9. fordulóig kellett várniuk a magyar labdarúgás szurkolóinak az idény első örökrangadójára, amelyen végül a Ferencváros simán legyőzte az MTK-t. Kikapott az Újpest is, nyert viszont a Debrecen és a Videoton, utóbbi pedig kezd meglépni a mezőnytől.

A 199. örökrangadón egy rendkívül motivált és harcos Ferencváros fogadta az MTK csapatát, a zöld- fehérek az első fél órában egyszerűen lejátszották a pályáról ellenfelüket: agresszív visszatámadásaikkal szinte saját térfelükről sem engedték kilépni a vendégeket. Ennek ellenére a szerencse is közbejátszott abban, hogy a szünetben két gól volt a Fradi előnye: a hetedik percben Andrezinho lövése Sütő lábáról pattant a kapuba, a 26. minutumban pedig a peches védő becsúszva előzte meg Miljkovicot és passzolt saját kapujába. Eközben a vendégek egyszer találták el a hazai kaput, de Tischler lövése a kapufán csattant. A szünet után folytatódott a vendégek „kapufa-vadászata", előbb Pátkai egy távoli lövés után, majd ismét Tischéer egy közeli fejes után találta el ezen pályatartozékot. Mivel azonban a vendégeknek ezen kívül egyéb helyzetük nem akadt, miközben a hazaiak jó néhány ziccert elpuskáztak, az FTC győzelmének jogosságához nem fér kétség, főleg, hogy a hajrában Csizmadia egy szöglet után bebiztosította csapata diadalát.


Andrezinho egyre jobb formába lendül fotó: ftc.hu
Andrezinho egyre jobb formába lendül fotó: ftc.hu


Jól kezdett a listavezető Videoton Pápán, hisz Elek fejesével gyorsan megszerezte a vezetést, majd miután a hazaiak egy ízben a kapufát is eltalálták, Alves növelte a vendégek előnyét. A fordulás után azonban Heffler gyorsan szépített, ami után a Pápa többször is közel került az egyenlítéshez, de Bozsovics bravúrjainak köszönhetően erre végül nem került sor.

Megnyomta a két félidő elejét a Zalaegerszeg az Újpest ellen, ennek köszönhetően pedig meg is nyerte a találkozót: Pavicsvics a 8., Rajcomar az 56. percben vette be Balajczi kapuját. Bár az Újpest mindkét játékrészben magához talált, ez csak arra volt elég, hogy Rajczi a 87.percben büntetőből szépítsen.

Remekül rajtolt a Debrecen is, amely Coulibaly duplájával negyed óra elteltével már két góllal vezetett a Vasas ellen. Ezt Kabát a szünet után még eggyel megtoldotta, Ferenczi a hajrá kezdetén csak szépíteni tudott. A találkozó érdekessége, hogy a vendégek hálóőrének, Végh Zoltánnak ez volt az 561. élvonalbeli meccse, ezzel pedig megelőzte Kuttor Attilát és egyedüli rekorder az NB1. történelmében.

Ami a tabella élmezőnyét illeti, a 20 pontos Videoton kezd meglépni az üldözőktől, mivel a Kaposvár, Honvéd, Ferencváros trió négy, a Debrecen, MTK, Zalaegerszeg hármas pedig hat ponttal van lemaradva.

Eredmények:
Pápa - Videoton 1-2
gólok: Heffler (54.), illetve Elek (18.), Alves (45.)

Ferencváros - MTK 3-0
gólok: Andrezinho (7.), Sütő (26., öngól), Csizmadia (82.)

Szolnok - Siófok 0-4
gólok: Homma (5.), Lukács (9.), Novák (59.), Graszl (75., 11-es)

Zalaegerszeg - Újpest 2-1
gólok: Pavicsevics (8.), Rajcomar (56.), illetve Rajczi (87., 11-es)

Haladás - Győr 3-3
gólok: Sipos (13.), Lengyel (41.), Schimmel (70.), illetve Pilibaitis (5.), Trajkovics (41.), Alekszidze (47.)

Paks - Honvéd 0-1
gól: Bojtor (82.)

Kaposvár - Kecskemét 2-1
gólok: Jawad (19.), Oláh (37.) illetve Gyagya (12.)

Debrecen - Vasas 3-1
gólok: Coulibaly (13., 16., 11-es), Kabát (68.), illetve Ferenczi (76.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: