2012-07-27 10:59:10• hírek • Póti Orsolya

Kevéssel nőtt a sikeresen vizsgázó tanárok aránya

Július 23-án, hétfőn tették közzé a pedagógusoknak megrendezett véglegesítő vizsga eredményeit. Mint kiderült, Szatmár megyében több mint ötven pedagógusnak nem sikerült a megmérettetés. Közülük 31 tanár nyújtott be óvást.

A pedagógusok többsége szerint nehéz volt az idei véglegesítő vizsga. A feladatlapon olyan tételek is szerepeltek, amely tartalmi lényegét nem használják fel a tanórák keretében. Megyénkben idén egyetlen tízesre sem volt példa, a legalacsonyabb pedig az 1,25-ös osztályzat volt.

Az eredményeket július 23-án, a Szatmárnémeti Mihai Eminescu Főgimnáziumban működő vizsgaközpontban tették közzé. Mint kiderül a vizsgán résztvevő 123 tanár közül 67 pedagógusnak sikerült a megmérettetés.

A jegyeikkel elégedetlen tanárok július 24-ig nyújthattak be óvást, a végleges eredményekről pedig július 27-én tájékoztatott a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség. Mint megtudtuk, összesen 31 pedagógus nyújtott be óvást, és ezek nyomán csak kevéssel nőtt a sikeresen vizsgázók aránya.

A pedagógusok biológia, pszichológiai tanácsadás, könyvelőség, közgazdaság, földrajz, angol nyelv, román nyelv, német nyelv, menedzsment, matematika, szociológia, műszaki ismeretek, szállítás tantárgyakból írott dolgozataikat nézették át újra, illetve több tanító- és óvónő is kérelmezte a dolgozatok újrajavítását.

Az óvások elbírálása után három pedagógus ötösön aluli osztályzatot kapott, a tanárok többsége pedig 5 és 6,99 közötti jegyet szerzett és négy tanár pedig megkapta a 7-esen felüli osztályzatot. Az újraértékelés során a 31 pedagógusból 17-nek növelték a jegyét, 14-nek pedig változatlan maradt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: