2013-09-05 16:00:07• hírek • Póti Orsolya

Kevéssel nőtt a sikeresen érettségizők aránya

Szeptember ötödikén tették közzé az őszi érettségi végleges eredményeit, amelyen Szatmár megyéből összesen 1069 diák vett részt. A dolgozatok újrajavítása után kevéssel nőtt a sikeresen érettségizők aránya.

Hétfő délután összesen 211 diák nyújtott be óvást a kapott jegyek ellen, a dolgozatok újrajavítása pedig szeptember 3-4. között zajlott.

A legtöbb diák a román nyelv és irodalomból szerzett jegyeikkel volt elégedetlen, ugyanis ebből 68 óvás érkezett. A profilnak megfelelő tantárgyból szerzett vizsgajeggyel hatvan tanuló nem volt megelégedve, a választott tantárgyakból szerzett jegyen pedig összesen nyolcvanan akartak változtatni. A legkevesebb óvást az anyanyelvből szerzett jegyek kapcsán adták be a diákok.

Megyénkben az óvásokat követően 21,89 százalék lett a sikerességi arány, azaz 0,87 százalékkal emelkedett a sikeresen érettségizők aránya. A 2013-as évfolyam érettségizőinek sikerességi aránya ezzel 22,18 százalékra, a korábbi évfolyamok diákjainak sikerességi aránya pedig 20,45 százalékról 21,39 százalékra nőtt.

Arról nem tájékoztatott a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, hogy milyen mértékben nőttek az egyes jegyek, de azt megtudtuk, hogy a beérkező 211 fellebbezésből 56-ot találtak megalapozottnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: