2009-02-14 16:48:25• hírek • Parajdi Andrea

Kevesen tesznek sikeres sofőrvizsgát

Elégedetlenek a Szatmár megyében vizsgáztató rendőrök, a jogosítvány megszerzéséért tanuló fiatalok teljesítményével. Szigorításokat terveznek a forgalmi vizsga menetében, amellyel jobb felkészülésre akarják ösztönözni a vizsgázókat.

-Nem veszik komolyan a vezetői engedélyek kibocsájtásának fontosságát a sofőrvizsgára készülők. Legtöbben a véletlenre bízzák, hogy sikerül-e megfelelniük a vizsgán. Egyszerűen az a tapasztalat, hogy nem tanulnak a vizsgázók - mondja Campeanu Ioan, vizsgáztató, aki a vizsga menetének szigorításában látja a probléma megoldását.

November 17 óta, amióta bevezették az új típusú jogosítványt 8030-an próbáltak sofőrvizsgát tenni, azonban közülük mostanáig mindössze 1551-en szerezték meg a vezetői engedélyt. Tehát az átmenési ráta alig éri el a 20 százalékot. A statisztikák azt bizonyítják, hogy a legtöbben már a KRESZ elméleti vizsgánál elbuknak, és lehetőségük sincsen megmutatni vezetési képességüket. Az elmúlt három hónap alatt 6479-en nem feleltek meg a sofőrvizsgán, közülük meglepően kevesen pontosan 277 jutottak ki a forgalmi vizsgára.

Megyénkben 23 autósiskola működik, amelyek több mint kétszáz oktatót alkalmaznak, ezen kívül pedig 76 magánoktató is dolgozik. Campeanu Ioan vizsgáztató szerint az oktatókon is nagyon sok múlik, hiszen a tanulók felkészültségéért ők is ugyanúgy felelősek. -Akkor kellene vizsgára iratkozniuk a tanulóknak, amikor már biztosak a képességeikben. Az oktatók is jobban kellene ügyeljenek arra, hogy valóban felkészült legyen a diákjuk - mondja a vizsgáztató.

Mint kiderült, tervbe vették már a jelenleg húsz percesre meghatározott forgalmi vizsga idejének meghosszabbítását, ezzel ugyanis lehetővé válna, hogy valóban azok kapjanak jogosítványt, akik tudnak vezetni és közlekedni.

Elégedetlenek a Szatmár megyében vizsgáztató rendőrök, kevesen szerzik meg a jogosítványt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: